In memoriam Piet Schuurman

9-11-1932  -  24-3-2017


LOOSDRECHT - Tot grote verslagenheid onder de leden van damvereniging Loosdrecht is vorige week vrijdag 24 maart het oudste lid van onze vereniging: Piet Schuurman, op 84-jarige leeftijd in zijn slaap overleden.

Hoewel Piet er de laatste jaren wat zijn gezondheid betreft in toenemende mate slecht aan toe was, bleef hij er tot zijn laatste dag er in geloven nog weer de damschijven op te kunnen pakken. Vorige week vrijdag heb ik nog telefonisch met hem gefilosofeerd over een mogelijkheid met de damvereniging gebruik te maken van een accommodatie in de Emtinckhof waar hij zijn laatste jaren sleet. Het heeft niet zo mogen zijn.

Piet is korte tijd na zijn huwelijk met een Loosdrechts meisje in Loosdrecht gaan dammen, en is de damvereniging zestig jaar trouw gebleven. Piet heeft in de vereniging bijna elk denkbare functie met grote inzet vervuld. Toen twintig jaar geleden gemopperd werd dat de damvereniging te weinig initiatieven had voor activiteiten afgezien van de reguliere damavond, bleek Piet er meteen voor te porren om daadwerkelijk mee te werken aan “Dammen op de Dijk”. Jaren lang heeft hij in Loosdrecht en omgeving vele mogelijke sponsoren bezocht, en er daar mee gezorgd dat een kleine vereniging ook nog wel iets “groots” voor allerlei kan krijgen.

Piet was niet alleen een behoorlijk goede dammer die menig topper één of meer punten heeft weten af te snoepen, maar hij was ook zeer aanwezig bij wedstrijden, maakte met iedereen een praatje, en was nooit om een antwoord verlegen. Piet is altijd in Loosdrecht zeer actief geweest niet alleen op sportgebied, zoals dammen, bowling maar ook een trouw lid van de zangvereniging. Hij was een echte buitenman, die vele jaren naast zijn werk tuintjes heeft beheerd.

Als vereniging zullen wij Piet niet alleen als dammer maar ook als mens missen.

Moge hij rusten in vrede.


Ad Vreeswijk, voorzitterHierbij treft u de condoleancekaart...