Schooldamkampioenschap van IJsselstein groep 4-5-6IJSSELSTEIN - Op woensdag 8 maart streden nagenoeg 100 basisschoolleerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 om de titel Schooldamkampioen van IJsselstein 2017. De Opstap was met maar liefst 11 teams vertegenwoordigd op dit damfestijn, waarvoor hulde. Het was dan ook geen verrassing dat De Opstap bovenin mee deed, maar dat De Opstap alle drie de podiumplaatsen bezette was wel heel bijzonder.

Één team van De Opstap, uit groep 5A, slaagde er zelfs in alle wedstrijden te winnen en eindigde dan ook op de eerste plaats. Om de tweede en de derde plaats was het lang spannend. Twee teams van De Opstap, één uit groep 4B en één uit groep 6B haalden beide 9 punten uit 6 wedstrijden.

Op basis van weerstandspunten eindigde het team met de jongste kinderen, het team uit groep 4B, op de tweede plaats en het team uit groep 6B op de derde plaats. Het tweede team van De Ark van Noach en het eerste team van De Fatimaschool bleven lang bij de teams van De Opstap in de buurt.

Zij eindigden met 8 punten op de respectievelijk vierde en vijfde plaats. Naast De Opstap, De Ark van Noach en De Fatimaschool waren ook De Torenuil, De Pijler – locatie Groenvliet, De Ark en De Agnesschool met één of meerdere teams vertegenwoordigd. De nummers één, twee en drie zullen aanstaande zaterdag 18 maart hun weg vervolgen op het provinciale schooldamkampioenschap te Baarn.