Schooldamkampioenschap van IJsselstein groep 7-8


IJSSELSTEIN - Op 14 februari speelden ruim 50 basisschool leerlingen uit de groepen 7 en 8 om de titel Schooldamkampioen van IJsselstein 2017. De Ark van Noach had met 4 teams de meeste teams van alle scholen, gevolgd door De Ark en De Opstap met ieder 3 teams. Naast lof en eer was deelname aan het Utrechts provinciaal kampioenschap te verdienen voor de 3 hoogst geeindigde teams.

Om de derde plaats was het lang spannend. De Pijler - locatie Groenvliet - 1, De Ark 2 en De Ark van Noach 4 eindigden gezamenlijk op de 3e plaats met allen 8 punten. Uiteindelijk trok De Ark van Noach 4 aan het langste eind voor de derde plaats op basis van bordpunten.

Om de eerste plaats was het zo mogelijk nog spannender. Al vroeg ging het eerste team van De Pijler - locatie Baken - aan de leiding, maar al gauw kwam De Opstap 3 op gelijke hoogte. De twee eindigden beide met een puntensaldo van 12, maar op basis van bordpunten werd het team van De Opstap kampioen.

De Opstap 3, De Pijler - locatie Baken – en De Ark van Noach 4 zullen op zaterdag 18 maart in Baarn strijden om de provinciale schooldamtitel. Op woensdagmiddag 8 maart gaan we in IJsselstein verder met het Schooldamkampioenschap van IJsselstein voor de groepen 4, 5 en 6.

In de loop van deze week plaats Damclub Zenderstad foto’s van het evenement op haar website.

Het kampioensteam van De Opstap. Foto: Nico Verhoeven.