Persoonijk kampioenschap UPDB - Ronde 8

Runhaar beslist vroegtijdig tweede klasse!


Foto's van Harry de Waard

De eerste kampioen is bekend! René Runhaar heeft zijn titel in de tweede klasse geprolongeerd! Zelf won René zijn partij van Adriaan Noorman en zag Robert De Wolf een kostbaar punt verspelen tegen Ruud de Koning. Daardoor is René niet meer te achterhalen voor Robert maar hij verzekerde zich met het punt wel van de tweede plaats. In de hoofdklasse zag Harry de Waard zijn voorsprong slinken tot een punt en zal toch niet net als Feyenoord de titel op het laatst gaan verspelen?? In de eerste klasse lijkt Cor van Setten over de langste adem te beschikken. Echter… bij een nederlaag van Cor zitten drie spelers op het vinkentouw om hem van de troon te stoten, een spannende slotronde gegarandeerd!

Harry de Waard en Leo van der Laan mochten met elkaar de degens kruisen. Beiden kennen elkaar meer dan 50 jaar en damden al toen er nog radiodistributie was en men zwart-wit TV keek met alleen maar Nederland 1 en 2. Toen maakten Swiebertje, Dappere Dodo, tante Hannie en the Thunderbirds de dienst uit op het scherm. Vooral die laatste was een sciencefiction uit de 60-ger jaren waarin veel spannende fragmenten te beleven waren. Dit laatste kon men vergelijken met de partij tussen beide cracks. De ADG’er begon vanuit flankspel met een agressieve opzet die echter door Leo constructief werd tegengespeeld. Het leek even dat Harry wat gemakkelijker uit de opening kwam maar in het middenspel bekroop hem toch enige angstige gevoelens omdat zijn tegenstander het initiatief op het centrum leek te nemen. “Maar de omsingeling die ik toepaste zorgde ervoor dat er geen doorkomen aan was voor Leo,“ aldus Harry. Analyse leerde echter dat Leo de koploper op de 46e zet beentje had kunnen lichten met een doorbraak of schijfwinst! Die werd gemist waarna er nog wat plaagstootjes uitgedeeld werden maar de trucs werden aan weerskanten doorzien. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken en beiden zich ongeschonden door de tijdnoodfase hadden geloodst werd er vrij snel remise overeengekomen.

Evert van de Pol ging tegen de nu nog enig overgebleven concurrent van Harry, Arne van Mourik er eens goed voor zitten. Beiden vonden het best dat Evert een hoge randschijf 15 plantte, waarna de witspeler begon te omsingelen en de zwartspeler hoopte op een late centruminval. Met zijn 35e zet beging Arne echter een onnauwkeurigheid die bij alert spel van Evert (36.32-28!) wel eens verkeerd af had kunnen lopen. Maar juist toen zette Evert alles op de omsingeling, ontweek elke remisevariant en sloeg tot overmaat van ramp verkeerd (45.25x14). Plots kreeg Arne een winnend 4 om 2-eindspel in handen en hij kon na 73 zetten de niet echt verdiende winst in ontvangst nemen. Dat belooft dan in ieder geval nog spanning in de slotronde!

Ook Cock van Wijk zou nog kans gehad hebben op de UPDB titel als hij gedaan had wat hij woensdagavond had moeten doen, winnen van Erik Maijenburg! Wedstrijden tussen Cock en Erik zijn om diverse redenen altijd “beladen” en gaan vaak vooraf met wederzijds psychologische oorlogsvoering. Dat was ook nu niet anders maar Erik was in Den Hommel vergeten zijn wapens op het bord mee te nemen. Niet verliezen was blijkbaar hoofdzaak nummer één en Erik ruilde er vrolijk op los om vervolgens pas op zet 26 Cock houvast te geven met het gevaarlijke 11-17. Vanaf dat moment werd het ook pas boeiend maar dat kwam voornamelijk door het zwakke optreden van Erik, die zijn eerste 40 grafzetten in 1 uur en 40 minuten afleverde. Cock kreeg een sterke KVO in de schoot geworpen en passief spel zorgde ervoor dat op de 40e zet Cock met één zet diep een schijf op kon gaan halen… Waarschijnlijk bang voor compensatie werd deze variant niet genomen maar er waren nog meer kansen op twee punten voor Cock. Als je echter zoveel kansen om zeep helpt weet je wat je lot zal zijn, zeker als je daarbij ook in tijdnood bent gekomen. Erik verzon in 5 minuten iets zinvollers als de rest van de avond, kwam met een briljante plakker aanzetten toen Cock dacht zijn buit alsnog binnen te hebben en toen stond diezelfde Cock opeens verloren! Beide spelers moesten echter nog wel wat zetten binnen harken om op tijd de 60 zetten te hebben. De vlag van Cock viel als eerste en de zetten moesten bijgewerkt worden waarna duidelijk werd dat Cock minimaal één zet te kort kwam (klok waarschijnlijk bij zet 57 al gevallen) waarna Erik een beetje “flabbergasted” de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

De wedstrijd tussen Laura Timmerman en Andrew Tjon a Ong was beduidend van een hoger niveau. Met een hoge randschijf voor Andrew op 36 werd de stelling snel spannend, zeker omdat de stelling klassiek werd en Laura de controle over veld 27 diende te behouden. Dat lukte en nadat de stand open gebroken werd leek Laura een goede stelling te hebben maar zocht al snel haar heil in een remise plakker. Dat leek even een benauwde bedoeling maar Andrew kwam niet verder als een iets voordeligere remise.

De strijd tussen Wouter van Beek en Frits Stuger was er een van een uitwisseling van dwaalwegen. Eerst ontwikkelde de partij zich volgens duidelijke lijnen. Frits hield met zwart de witte lange vleugel in bedwang, en in de tussentijd probeerde Wouter hetzelfde te doen aan de andere kant. Zwart kon echter de druk niet opvoeren, wegens damdreigingen op 2, en moest lossen, en wit kwam te domineren in het centrum. Na een wat speculatief 15-20 van Frits moest zwart uitwijken naar 22, wat niet het plan was. Wit dacht eigenlijk toen de partij in de zak te hebben, maar na lang nadenken vond zwart een inventieve verdediging: het broodnodige 34-29 zou met een flitsende combinatie worden beantwoord, met beide op dam maar ondanks twee schijven achterstand toch remise. Van Beek ging toen zoeken naar een winst maar vond die niet meer, en bood toen Stuger een 1 om 2 aan, denkend daarna een combinatie te hebben. Dat was de eerste dwaalweg, want zwart kon gewoon anders slaan. Met een schijf ging toen zwart op dwaalwegen: eerst miste hij een opgelegde winst, en later probeerde hij in een remise stelling nog te forceren, en kwam verloren te staan. Een vreemde partij aldus Wouter.

Bryan Brank baalde na afloop als een stekker. “Dit is tot mijn frustratie de derde winstpartij in dit kampioenschap die ik remise laat lopen.” Nu ontsnapte Jelmer Martens die op de 16de zet besloot om een halve hekstelling in te nemen met een extra schijf op de lange vleugel. “Vanzelfsprekend zou ik hem niet helpen bij het ontwikkelen van zijn lange vleugel, “aldus de Bryan. Langzaam maar zeker kwam er een stelling op het bord die Bryan graag op bord heeft en op dat moment ook duidelijk het gevoel had iets beter te staan. Dit bleek achteraf ook te kloppen. Op de 42ste zet ging Jelmer de fout in (misschien ook vanwege tijdsdruk) door een tegenaanval in te zetten. Dat was het bekende addertje onder het gras, want hierdoor belandde de Gooilanddammer direct in een verloren stelling en kon Bryan een vrije doorloop naar dam forceren. Jammer genoeg werd de partij remise omdat de Bryan besloot niet direct naar dam te lopen maar eerst wat onnodige zetten achterin te produceren. Bryan: “Een leerzame les!

Clubgenoten op de zaterdag, Kennedy Krishnadath en Peter Frans Koops vochten een spannend duel uit. Dat kwam mede omdat Koops het goed vond dat Kennedy zijn lange vleugel in een opsluiting zette. Al snel kon de vraag gesteld worden wie nu wie in de houdgreep had want Koops verkreeg een schijf op 26 en had door slim laveren meer vrij tempos waarna Kennedy gedwongen werd om een nivellerende twee om twee toe te laten. In en de overgebleven stelling kon Koops een doorbraak op termijn forceren en Krishnadath vond ondanks uiterst verweer geen redding meer.

Eindelijk boekte Ruud Klaarenbeek weer een succesje en versloeg Ton van der Ploeg. Na een opmerkelijke opening en vervolgens een grote ruil kwam er een mooie stelling op het bord. Duidelijk was dat Ton door het centrum moest en Ruud de randwegen zou bewandelen. Ton besloot zijn korte vleugel te laten voor wat hij was maar had dit waarschijnlijk beter kunnen ontwikkelen. Nu kreeg Ruud erg veel ruimte op de rechterkant. Langzaam bracht hij ook enkele stukken hier naar toe en verkreeg net zoals Koops in de vorige partij een doorbraak op termijn. Toen hij Ton ook wist vast te zetten kon deze alleen nog een schijf offeren om in de wedstrijd te blijven. Dat deed hij maar na wat doorspelen dreigde opeens een doorbraak over beide vleugels, tijd op te geven dus!

Toys Sheoratan won reglementair van Willem Bor.

Eerste klasse

Koploper Lucien Farzan is koploper af maar haalde desondanks opgelucht adem. In een prachtige partij probeerde Lucien de lange vleugel van Arie van Nieuwkerk uit te dunnen maar de verdediging stond prima. Naarmate de partij vorderde kwam Arie steeds beter te staan waarna op zet 56 de buit binnen geweest was als 32-28 gespeeld zou zijn. Nu verliep de partij nog naar remise wat er zonde was voor Arie die hiermee een wellicht onverwachte kans op het kampioenschap in rook op zag gaan.

Cor van Setten en Bert Roest speelden een oerklassieke partij, waarbij Bert zijn tegenstander volledig klemzette. In het middenspel offerde Cor een schijf om uit de penarie te komen. Op de 38e zet kon Bert met 23-29 eenvoudigweg naar dam doorlopen en daarmee de partij beslist hebben. Drie zetten later overzag hij daarentegen een eenvoudig slagzetje, waardoor Cor de winst en de daardoor de koppositie in de 1e klasse pakte. Zuur voor Bert die zo goed speelde maar in de eindfase in gewonnen positie net zoals tegen Lucien Farzan blunderde.

Ook Dick de Boer blijft volgen en rekende definitief af met Arie Koster. Er moest gewonnen word dus ging Arie vol de aanval in met snel een schijf op 23. De omsingeling werd ingezet door Dick en er volgde wat positionele zetten. Dick kreeg echter de overhand op de lange vleugel van Dick, zeker ook omdat hij de voorpost liet voor wat hij was en ook geen kans gaf aan Arie om de korte vleugel te ontwikkelen. Toen het tijd werd voor Arie om zijn lange vleugel te versterken zat er een lichte combinatie in. Die werd niet tijdig onderkend door Arie en de omsingelaar had succes!

Ook debutant Jan Ongelosono doet nog volop mee om de prijzen. Hij trakteerde Kumar Bihari op een uiterst gevoelige nederlaag. Kumar zocht de aanval, leek die ook te krijgen maar nadat Jan zich op het kerkhof waagde ruilde Kumar deze af. Of dat zijn stelling te goede kwam was zeer de vraag want Bihari kreeg een gespleten stand, echter de voorpost van Jan was nog wel geïsoleerd. Een kansrijke omsingeling was er niet maar toch wist Kumar zich te ontdoen van de vervelende indringer. Jan had echter op 27 een plaatsvervanger op pad gestuurd en Kumar moest weer vol de zeilen bijzetten. Dat resulteerde op de 38e zet in een gewonnen stelling voor Ongelosono. Kumar dacht nog wat te kunnen achterlopen met 34-30 maar werd voor de verandering nu zelf getroffen door een leuke combinatie!

De strijd Henny van Lambalgen met Saan Bouw was er één tussen twee clubgenoten van DAWO. Het begon rustig. Henny zou een hekstelling kunnen innemen met 32-27 maar Saan verhinderde dit door 22-27. Op de 15e zet vond een grote afruil plaats met 17-21 , 26*17, 11*31,36*27 gevolgd door 18-22, 27*29, 24*22 met m.i. gelijkwaardige stand. Er volgde een opbouwfase waarbij Henny op de 28e zet met 45-40 het belangrijke steunpunt 45 opgaf. Saan probeerde zijn linkervleugel hierdoor geleidelijk aan vast te zetten en rechts door te breken. Op de 42e zet slaagde Saan daarin en vervolgde met een dubbele ruil naar 31 om door te breken. De rest was een kwestie van tijd. Saan haalde dam op 46. Henny probeerde nog 23-19 maar na correct slaan volgde een rondslag met de dam en de stukken konden in het doosje aldus Saan.

Een aanvallende match tussen Cor Vonk en Sjef Valk jr. Laatstgenoemde speelde op het centrum en Cor probeerde via de flanken de stelling weer af te breken. Dit begon in de opening en ging door tot na het middenspel. In het eindspel leek Sjef enig voordeel behaald te hebben. Maar beide spelers hadden flink veel tijd verbruikt. Daarom nam Sjef het remiseaanbod aan van Cor. Analyse wees echter uit dat waar de partij eindigde er voor Sjef winst in zat. Maar bij thuiskomst bleek er wel een ontsnapping in te zitten voor Cor als hij het goed speelt.

De wedstrijd tussen Chris Schippers en Ben van der Linden kwam snel in klassieke wateren terecht. Ben trapte niet in de openingszetjes die Chris na 31-27 voor ogen heeft waarna gesloten klassiek volgde. Ben kwam met een achtergebleven schijf op 5 te zitten en dacht dit met een achterloop te kunnen oplossen maar Chris was er als de kippen bij en zag dat hij met zetdwang een schijf of een dam meer zou krijgen. Ben koos maar voor een houtje minder en probeerde hieruit remise te bewerkstelligen. Dit lukte ook nog omdat Chris koos voor een plakker in plaats van een winnend 4 om 2 eindspel. Eindspelkenner Gerard Benning kan ons wellicht vertellen of er toch nog winst in zat in de overgebleven 2 om 3 voor Chris, maar dat hij deze dan niet wist te vinden is logisch en Ben ontsnapte.

Eric Dubelaar is gelukkig weer hersteld van de griep die hem eerder goed had getroffen en rekende af met Hans Verhoeven. Aanvankelijk gebeurde er weinig. Beide zochten de aanval en kregen die ook maar voor beide was het lange tijd veel te weinig om te winnen. De voordeeltjes schommelde een beetje heen en weer totdat Hans toch op enig moment te passief optrad en Eric de touwtjes in handen kreeg. Toen hij na een tussenloop twee schijven mocht oprapen wist Hans wel op dam te komen maar had Eric er ook één en werd de partij verrassend snel beslist na een foutieve achterloop van Hans. De overgebleven stelling eindigde in oppositie met winst voor Eric.

Nico Verhoeven had over geluk niet te klagen. René Nurmohamed had al snel een winnende dam op het bord gezet. Deze ging er nog wel af maar toen stond er wel een hele verre en niet te verdedigende schijf in de linies van René. Tijd om een houtje te peuzelen dus maar René vergooide zijn winstkansen direct met 06-11 waar 08-13 en vervolgens 01-07 en 02-08 tot cashen zou hebben geleid. Uiteindelijk wist René de schijf toch te pakken maar dat resulteerde in dusdanig veel compensatie dat Nico de partij zelfs nog wist winnen. De partij tussen Hans Loots en Leo van Raay was er een met veel afruilen. Hans kreeg wat problemen op zijn lange vleugel maar heel moeilijk leek Leo het hem niet te maken. Echter de laatste ruil was een krachtige want gelijk stond er een niet te pareren dreiging op het bord. Hans moest toezien hoe Leo met een 2 om 2 snel naar dam combineerde en kon niet anders dan opgeven.

Na de openingsschermutselingen leek Harry Vredeveldt wat beter te staan, maar wachtte te lang om het centrum op te bouwen. Jaap Langerak nam zijn kans waar en drukte wit naar de rand en leek de overhand te krijgen. Harry omzeilde alle dreigingen en zetjes, door net de juiste voortzetting te kiezen en leek door een meerslagfinesse de overhand te krijgen. Het lukte net niet de winstgang te vinden en ook Flits gaf remise aan aldus Harry.

Henny Pikker boekte zijn tweede succesje. Waar Wim de Jong nog in vorm was tijdens Hilversum Denkt kwam hij in zijn partij tegen clubgenoot Henny toch steeds minder te staan. Echter, de stelling was zeker nog niet verloren totdat Wim iets zag wat er niet in zat. Na het offeren van 3 schijven zag Wim ook dat hij het mis had en gaf even later op.

In een voor Ad Vreeswijk “matige” 9x9 stand in de partij tegen Hans Vermeij, was Ad gedwongen vanwege dreigend schijf- of positie- nadeel via 25-30 een 2x2 ruil in te lassen. Hans ging ten onrechte verder met een 3x4 combinatie die bij “goed” spel van Ad eenvoudig winst via een snelle doorbraak naar dam zou hebben opgeleverd, mits hij gebruikmakend van een “vrij” tempo onmiddellijk via 26-31 naar dam was gaan lopen. Omdat Ad die kans voorbij liet gaan en een eenvoudige 2x 2 ruil over het hoofd zag, waren de rollen opeens omgedraaid, moest Ad gaan voor de remise die er nog steeds “in” zat, maar niet “vond”. Een “tragische” afloop van de partij voor Ad, een “lucky” voor Hans aldus Ad.

Het duel tussen Gerard Benning en Adri Timp word donderdag 20 april gespeeld.

Tweede klasse

René Runhaar heeft zijn titel geprolongeerd en kan zich gaan opmaken voor een treetje hoger. Gemakkelijk ging het woensdagavond niet tegen Adriaan Noorman. Weliswaar kwam de lange vleugel onder druk en moest schijf 24 ingeleverd worden door Adriaan, de resterende stelling zal verrassenderwijs nog wel remise geweest zijn. Toen Runhaar ten gunste van een schijf doorbrak speelde Adriaan 09-14 wat bijna direct verloor. Adriaan had echter voor taaier verweer kunnen kiezen met 23-29 en proberen door te breken met één of twee schijven.

Robert De Wolf redde het niet tegen Ruud de Koning. Robert stelde met zijn remise wel de tweede plek veilig maar zag zijn aanvallende intenties niet beloond worden tegen Ruud die zich taai verdedigde.

DAWO speler Anton van Ginkel won netjes van Frits Frijlink. Frits liet zijn rechtervleugel opsluiten waarna Anton uiteindelijk eenvoudig kon doorbreken en het eindspel simpel kon afronden.

Ad Beuk versloeg vervolgens Andreas Ongers, helaas liet hier de notatie te wensen over waardoor een verslag helaas niet mogelijk is.


Uitslagen en standen

 UITSLAGEN HOOFDKLASSE 
 ma 10-04-2017   Jelmer Martens (1140)  -  Bryan Brank (1050)  1 - 1 Partij
 wo 12-04-2017   Leo van der Laan (1128)  -  Harry de Waard (1190)  1 - 1 Partij
 Evert van de Pol (1085)  -  Arne van Mourik (1241)  0 - 2 Partij
 Cock van Wijk (1260)  -  Erik Maijenburg (1175)  0 - 2 Partij
 Laura Timmerman (1135)  -  Andrew Tjon A Ong (1270)  1 - 1 Partij
 Wouter van Beek (1246)  -  Frits Stuger (933)  2 - 0 Partij
 Kennedy Krishnadath (956)  -  Peter Frans Koops (1129)  0 - 2 Partij
 Ruud Klaarenbeek (1082)  -  Ton van der Ploeg (1003)  2 - 0 Partij
 Toys Sheoratan (1103)  -  Willem Bor (1019)  2 - 0 R  

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Harry de Waard  MF  1190   H   8 4 4 0 12 71 105
2   Arne van Mourik   1241   H   8 3 5 0 11 73 95
3   Leo van der Laan   1128   H   8 2 6 0 10 72 86
4   Andrew Tjon A Ong  MF  1270   H   8 3 4 1 10 68 72
5   Laura Timmerman   1135   H   8 4 2 2 10 67 71
6   Cock van Wijk   1260   H   8 2 5 1 9 72 82
7   Wouter van Beek   1246   H   8 3 3 2 9 66 68
8   Peter Frans Koops   1129   H   8 3 3 2 9 60 60
9   Erik Maijenburg   1175   H   8 2 5 1 9 58 65
10   Ruud Klaarenbeek   1082   H   8 2 4 2 8 51 43
11   Frits Stuger   933   H   8 2 3 3 7 66 45
12   Bryan Brank   1050   H   8 1 5 2 7 64 46
13   Toys Sheoratan   1103   H   8 3 1 4 7 64 44
14   Kennedy Krishnadath   956   H   8 2 3 3 7 63 47
15   Evert van de Pol   1085   H   8 2 3 3 7 58 40
16   Jelmer Martens   1140   H   8 1 4 3 6 53 35
17   Ton van der Ploeg   1003   H   8 0 4 4 4 62 33
18   Willem Bor   1019   H   8 0 2 6 2 64 13 UITSLAGEN EERSTE KLASSE  
 wo 12-04-2017   Arie van Nieuwkerk (876)  -  Lucien Farzan   1 - 1 Partij
 Cor van Setten (996)  -  Bert Roest (982)  2 - 0 Partij
 Kumar Bihari (963)  -  Jan Ongolesono   0 - 2 Partij
 Arie Koster (1011)  -  Dick de Boer (928)  0 - 2 Partij
 Hennie van Lambalgen (753)  -  Saan Bouw (862)  0 - 2 Partij
 Chris Schippers (784)  -  Ben van der Linden (965)  1 - 1 Partij
 Cor Vonk (796)  -  Sjef Valk Jr. (907)  1 - 1 Partij
 Hans Verhoeven (860)  -  Eric Dubelaar (867)  0 - 2 Partij
 Nico Verhoeven (928)  -  René Nurmohamed (650)  2 - 0 Partij
 Hans Loots (875)  -  Leo van Raay (840)  0 - 2 Partij
 Harry Vredeveldt (812)  -  Jaap Langerak (892)  1 - 1 Partij
 Wim de Jong (851)  -  Henny Pikker (620)  0 - 2 Partij
 Hans Vermeij (752)  -  Ad Vreeswijk (805)  2 - 0 Partij
 Gerard Benning (1006)  -  Adri Timp (956)    -    

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Cor van Setten   996   1e   8 6 1 1 13 77 122
2   Lucien Farzan      1e   8 5 2 1 12 76 114
3   Dick de Boer   928   1e   8 4 3 1 11 68 84
4   Bert Roest   982   1e   8 5 1 2 11 67 76
5   Jan Ongolesono      1e   8 4 3 1 11 65 85
6   Kumar Bihari   963   1e   8 4 2 2 10 75 87
7   Arie van Nieuwkerk   876   1e   8 3 4 1 10 69 84
8   Eric Dubelaar   867   1e   8 2 5 1 9 60 65
9   Saan Bouw   862   1e   8 4 1 3 9 58 54
10   Gerard Benning   1006   1e   7 3 2 2 8 65 59
11   Arie Koster   1011   1e   8 2 4 2 8 73 66
12   Ben van der Linden   965   1e   8 3 2 3 8 72 67
13   Cor Vonk   796   1e   8 1 6 1 8 65 60
14   Chris Schippers   784   1e   8 2 4 2 8 60 49
15   Sjef Valk Jr.   907   1e   8 2 4 2 8 60 49
16   Nico Verhoeven   928   1e   8 3 2 3 8 58 47
17   Leo van Raay   840   1e   8 2 4 2 8 55 43
18   Adri Timp   956   1e   7 1 5 1 7 50 48
19   Hennie van Lambalgen   753   1e   8 1 5 2 7 74 61
20   Hans Verhoeven   860   1e   8 2 3 3 7 67 51
21   Hans Loots   875   1e   8 1 4 3 6 60 39
22   Jaap Langerak   892   1e   8 1 4 3 6 56 32
23   Henny Pikker   620   1e   8 2 2 4 6 55 31
24   Hans Vermeij   752   1e   8 2 2 4 6 52 27
25   Wim de Jong   851   1e   8 1 3 4 5 57 32
26   René Nurmohamed   650   1e   8 1 3 4 5 56 31
27   Ad Vreeswijk   805   1e   8 1 2 5 4 58 22
28   Harry Vredeveldt   812   1e   8 0 3 5 3 53 21  UITSLAGEN TWEEDE KLASSE 
 wo 12-04-2017   René Runhaar (780)  -  Adriaan Noorman (655)  2 - 0 Partij
 Frits Frijlink (601)  -  Anton van Ginkel (648)  0 - 2 Partij
 Henk Krops (471)  -  Piet van Dijk (734)  0 - 2  
 Andreas Ongers (453)  -  Ad Beuk   0 - 2  
 Robert De Wolf (740)  -  Ruud de Koning (706)  1 - 1  

STAND
Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  We   Wi   Re   Ve   Pt   SB 
1  René Runhaar    780  X .. 2 2 2 2 2 2 2 2 8 8 0 0 16 102
2  Robert De Wolf    740  .. X 1 2 2 2 2 2 0 2 8 6 1 1 13 84
3  Ruud de Koning    706  0 1 X 0 2 2 2 1 .. 2 8 4 2 2 10 64
4  Piet van Dijk    734  0 0 2 X 0 1 .. 2 2 2 8 4 1 3 9 47
5  Adriaan Noorman    655  0 0 0 2 X .. 2 1 2 2 8 4 1 3 9 41
6  Anton van Ginkel    648  0 0 0 1 .. X 2 2 2 2 8 4 1 3 9 37
7  Frits Frijlink    601  0 0 0 .. 0 0 X 1 2 2 8 2 1 5 5 13
8  Ad Beuk   0 0 1 0 1 0 1 X 2 .. 8 1 3 4 5 32
9  Andreas Ongers    453  0 2 .. 0 0 0 0 0 X 2 8 2 0 6 4 26
10  Henk Krops    471  0 0 0 0 0 0 0 .. 0 X 8 0 0 8 0 0

Loting 9e ronde

Hoofdklasse:
Zondag 23 april: Peter Frans Koops – Andrew Tjon A Ong Woensdag 26 april:
Harry de Waard – Wouter van Beek; Erik Maijenburg – Arne van Mourik;
Leo van der Laan – Laura Timmerman; Cock van Wijk – Ruud Klaarenbeek;
Frits Stuger – Evert van de Pol; Bryan Brank – Toys Sheoratan;
Kennedy Krishnadath – Jelmer Martens; Ton van der Ploeg – Wim Bor 2-0.

Eerste klasse:
Wordt vrijdag bekend gemaakt.

Tweede klasse:
René Runhaar – Robert De Wolf; Ruud de Koning – Andreas Ongers; Piet van Dijk – Frits Frijlink; Ad Beuk – Henk Krops 2-0.

Ga naar Toernooibase voor de detailuitslagen