Persoonijk kampioenschap UPDB - Ronde 6

Harry de Waard en Kumar Bihari slaan
belangrijke slag in PK 2017


Foto's van Harry de Waard

In de 6e ronde van het Persoonlijk Kampioenschap hebben Harry de Waard en Kumar Bihari uiterst goede zaken gedaan. Het was een spannende avond die begon met enkele snelle combinatieve overwinningen maar toen de rookwolken rond 23.30 waren weggetrokken bleek Harry de Waard de grote winnaar. Andrew Tjon a Ong overspeelde in een grandioos gevecht zijn hand en kreeg keihard de rekening gepresenteerd van Harry. Andrew kan na deze nederlaag prolongatie van zijn titel zo goed als zeker uit zijn hoofd zetten. Kumar Bihari speelde sterk en mocht met een kleine combinatie de winst opeisen tegen Lucien Farzan, die nog onnodig lang verder speelde. Door deze zege heeft Kumar de leiding overgenomen in de eerste klasse. In de tweede klasse consolideerde René Runhaar zijn voorsprong. Alleen Robert De Wolf kan tot op heden nog volgen.

Ongekend spannend was de partij tussen koploper Harry de Waard en Andrew Tjon A Ong. Een angstgegner voor de ADG-er omdat zijn laatste partijzege op Andrew dateerde uit 2013. Dat was ook tijdens het UPDB-kampioenschap. Harry probeerde half open klassiek, het favoriete spel van zijn tegenstander, te vermijden. Al op de 15e zet bood hij Andrew een dam aan, maar had zelf al berekend dat er dan heel veel hout afging en de stelling in evenwicht bleef. Op dat moment was hij dus uit op remise en vond het best als de meervoudig kampioen deze afwikkeling zou nemen. “Maar omdat het zetje niet werd genomen dook ik direct daarna de hoek in met 20-25 en 10-14-20 en kreeg daardoor gemakkelijker spel,“ aldus Harry. Zijn tegenstander stak dan ook zeer veel tijd in zijn stelling en voelde wellicht al e.e.a. aankomen! Een belangrijke vondst was de 26e zet voor de zwartspeler waarna de rechtervleugel van Andrew aan banden werd gelegd. Het broodnodige 27.43-39 was nu iedere keer verhinderd door een zetje en moesten er a-positionele zetten gedaan worden.

In de 2e helft van de partij veegde de Zeistenaar het hele centrum schoon en hield een mooie klaverbladstelling over. Nadat hij ook nog eens een on-pareerbare dreiging van schijfwinst in de stelling had gevlochten bleek de stelling van Andrew vervolgens een ware puinhoop. Omdat de concurrentie punten verspeelde is Harry 2 punten los van zijn achtervolgers.

Laura Timmerman miste een gouden kans om Arne van Mourik een van zijn zeldzame nederlagen te bezorgen. Na vijf zetten overkwam Arne namelijk al een 'black out': hij had een kaatszetje wel gezien, maar was het even later weer vergeten... (Wouter van Beek: "Dat is heel elegant van je , Arne!”). Laura nam de schijfwinst dankbaar in ontvangst. Voor de liefhebber: die finesse is in lichte variatie aanwezig in de 20x20-verzameling van Gortmans en Venema, namelijk op pagina 122 nummer 757, onder de noemer 'klassiek'. Naarmate de avond vorderde herpakte Arne zich, verkreeg een beetje compensatie, maar hij kon niet voorkomen dat verlies onafwendbaar bleef. Zijn enige hoop was de wederzijdse tijdnood waartoe Laura zich had laten verleiden. Uiteindelijk waren de laatste twee zetten voor de klok-controle haar te machtig. Met de digitale vlag op vallen sloeg zij verkeerd met de dam en berustte in remise.

Frits Stüger en Cock van Wijk mochten op herhaling, zij troffen elkaar eerder in de halve finale voor de beker. Deze keer was Frits succesvol met een zwaarbevochte en gelukkige remise. De partij werd klassiek, beide heren gebruikten veel tijd en de strijd ging gelijk op. De schijvenverdeling van Frits was in het middenspel beter maar Cock manoeuvreerde sterk en kwam goed opzetten over de vleugels. Hierdoor moest Frits goed opletten om niet direct in een verliezende stelling terecht te komen. Uiteindelijk wist Cock een gewonnen positie te bereiken. Echter de klok begon een rol te spelen. Met wederzijds 12 zetten in twee minuten bleek Frits handiger. De ADG-er haalde dam en kreeg het voor elkaar om één van de losstaande schijven van Cock op te peuzelen waarna Cock niets anders restte de resterende drie-om-een remise te geven.

Gooi&Eemland speler Leo van der Laan deed iets wat veel van zijn teamgenoten niet meer lukt, winnen van Bryan Brank. Bryan was niet geheel fit naar Den Hommel gekomen en lette in de opening niet goed op. Resultaat was dat hij opgezadeld werd met een kerkhofschijf die verdedigd moest worden. Deze ongebruikelijke stelling ging Bryan niet goed af. Met goed laveren profiteerde Leo van het verwaarlozen van de korte vleugel door Bryan. Leo won de kerkhofschijf niet, maar kon wel doorstomen door de korte vleugel van Bryan, die het in het eindspel nog wel probeerde maar kansloos was.

De partij tussen Peter Frans Koops en Wouter van Beek duurde maar kort. Na de 34-29 opening van wit koerste zwart naar een onvoltooide hekstelling, een omstreden opening zo vroeg in de partij, maar altijd interessant. Dat laatste bleek toen Koops zich op de 16e zet met 43-38? verslikte in de opbouw, waarmee hij Van Beek de kans gaf op een reprise van een combinatie die hij vorig jaar in Heerhugowaard had gemist tegen Luc Baya, een type-combinatie in dit genre. Met doorbraak en schijfwinst was het meteen uit.

Ook Erik Maijenburg besliste snel de strijd. Toys Sheoratan leek in de opening langzaam een sterk centrum + een aanval te krijgen. Erik had echter wel omsingelingskansen en wist laatst in Rapid-partijen al raad hiermee. Het was afgelopen woensdag niet anders. Erik zag rond de 10e zet al een combinatie glinsteren. Toys opende zoals verwacht de aanval op de kwetsbare schijf van Erik (23) maar wilde dit te snel doen. Eén keer werd de combinatie per ongeluk ontweken maar op de 20e zet was het wel raak. In plaats van het sterke 31-27 waarna een “Dostvariant” op het bord gekomen zou zijn speelde Toys 39-33? Erik controleerde nog een keertje het geheel, wist dat het goed was en haalde de trekker over met een lichte edoch verrassende damslag 06x50.

Evert van de Pol wist zijn eerste overwinning te boeken. Dit ging ten koste van Jelmer Martens, die steeds verder in het moeras lijkt te verdwijnen. Evert had het gevoel dat Jelmer een modelpartij van Vatoetin op het bord wilde hebben en week bewust af op de 7e zet waarna beiden op eigen kracht verder moesten. Niet veel later verkreeg Evert een voorpost op 27 en vrij snel daarna ook nog op 23 en 24. Jelmer werd de randen ingedrukt en kwam uiteindelijk verloren te staan. Martens offerde nog wel wat om door te breken maar er stond een mooie damvangst klaar om het lot van Jelmer te bezegelen.

De partij tussen Ruud Klaarenbeek en Wim Bor is gewonnen verklaard voor Ruud. Wim ziet geen kans de partij in te halen nu hij nieuw werk heeft. De partij tussen Kennedy Krishnadath en Ton van der Ploeg word maandag 3 of dinsdag 4 april ingehaald.

Eerste klasse

De partij tussen Kumar Bihari en Lucien Farzan was eveneens een ware thriller. Het leek klassiek te worden maar met een onorthodoxe ruil van Lucien werd er snel wat olie op het vuur gegooid. Kumar besloot na enkele zetten de indringer af te ruilen en gewoon positioneel verder te spelen. Een wijs besluit want Kumar kreeg een mooi centrum. Toch was er niet veel aan de hand als Lucien de lichte finesse op de 34e zet had doorzien. Achterlopen was niet goed, Kumar offerde een houtje om vervolgens een doorbraak te nemen. Met terug offeren werd direct dam halen voorkomen maar de stelling van Lucien bleek niet meer te redden.

Hierdoor zagen enkele achtervolgers kans om dichterbij te komen. Onder hen is Cor van Setten. De opening van zijn partij tegen Dick de Boer verliep vrij rustig. Dick verkoos meer randspel waardoor Cor steeds meer het centrum in handen kreeg. Dick deed op de 43e zet een z.g.n. een lokzet. Cor had de dam toch kunnen nemen omdat Dick een tempo miste om ook op dam te komen. Cor kon het echter niet goed bekijken en koos met 43-38 voor zekerheid. Na de ruil van Dick op de 44e zet kon Cor met het sterke 37-31 Dick in de problemen brengen. Schijfverlies of een dam tegen. Dick koos toch voor het laatste maar kwam er snel achter dat er geen eer te behalen viel.

Bert Roest is de andere achtervolger maar had wel een tweede kans nodig om te winnen. Hennie van Lambalgen zette op de 13e zet al een dam open maar Bert miste dit buitenkansje. De partij had verder een klassieke opzet waarin Bert probeerde de lange vleugel van Hennie vast te zetten. Dat lukte niet en daardoor bleef Bert met een onderontwikkelde lange vleugel zitten. Na een twee om twee stond Hennie superieur in het centrum maar hij moest wel oppassen voor vervelende slagzetten. Dat ging dus mis en Bert kon via een 2 om 3 naar dam doorbreken en de punten veilig stellen.

Jaap Langerak en Gerard Benning speelden aanvankelijk een aftastende partij. Op de 19e zet kreeg Jaap een kans om een voorpost te plaatsen op veld 22 of 23. Omdat hij bang was dat op veld 23 de schijf er snel af zou gaan koos hij voor 22 en er volgde een tactisch gevecht. In een volstrekt gelijkwaardige stand ging Jaap echter voor de 3e keer deze maand hopeloos in de fout. Een twee om drie plus een doorbraak voor Gerard. Uiteraard genoeg reden om op te geven.

Titelverdediger Arie Koster wist ondanks aanvallende aspiraties niet verder te komen dan remise tegen remisekoning Eric Dubelaar. Deze remise was echter wel een zwaarbevochte want Arie kwam sterk via de korte vleugel opzetten. Met kunst en vliegwerk wist Eric de aanval te stoppen en de rollen draaiden zelfs om toen Eric een doorbraak nam voor een schijf. Beide zouden op dam komen maar belangrijker, Eric was sneller. Nu moest Arie opeens remise maken en dat deed hij vlekkeloos.

Het duel tussen Arie van Nieuwkerk en Hans Verhoeven eindigde in remise. Door dit resultaat blijven beide spelers op gepaste afstand volgen. Hans verkreeg het centrum en Arie moest via de randen opereren. Uiteindelijk kon Arie tijdelijk een schijf winnen maar nadat Hans dit creatief en goed had opgelost werd de vrede getekend.

De partij tussen Saan Bouw en Jan Ongolesono was veel spannender. Saan haalde immers een mooie doorbraak ten koste van een schijf. Er dreigde weliswaar op vele manieren damafname maar op de 42e zet had Saan niet 43-39 moeten spelen maar 27-22. Ook dan gaat de dam eraf maar kan Saan een schijf winnen en gelijk dreigen met nog een schijf winst of doorbreken naar dam. Zoals het liep ging de partij naar een drie om drie die pot remise was, maar Saan nam niet de juiste beslissingen en verloor alsnog.

Klassiek ging het er aan toe in het treffen tussen Sjef Valk jr. en Ben van der Linden. Halverwege het middenspel zette Sjef zijn opponent op de lange vleugel in de hekstelling. Maar Ben wist zich door degelijk partijopbouw halverwege los te ruilen. Ondanks dat had Sjef zijn zaakjes netjes voor elkaar. Op links hield hij twee randschijven in bedwang van en had hij zijn centrum mooi aangevuld. Het was zonde dat hij na 15-20 van zwart met 44-40 antwoordde. Ben speelde 23-29 en stelde Sjef voor de keus of offeren na de achterloop getrakteerd te worden op een plakker naar dam. Na het schijfoffer werd de partij nog even doorgespeeld, maar uiteindelijk kon Ben de partij winnend afsluiten.

Hans Loots is terug uit Thailand en omstreken. Zijn terugkomst kon hij niet bekronen met het behalen van een punt of meer want in een klassieke partij moest hij zijn meerdere erkennen in Chris Schippers die daarmee gelijk een sprongetje in het klassement heeft gemaakt. Lang leek de stand gelijk maar Hans kreeg toch op beide vleugels problemen. Een achtergebleven schijf op 36 was een groot probleem maar ook werd Loots snel beroofd van het ‘tientje uit de hoek’. Uiteindelijk ruilde Chris sterk met 23-29x29 en bekroonde een strakke partij met twee punten!

Cor Vonk won verrassend van Nico Verhoeven. Lang leek de partij remise te worden, mede omdat Cor geen spanningen wenste en wel het e.e.a. aan het ruilen was. Uiteindelijk kostte dit hem toch zijn positie en zo leek Nico wat grip te krijgen. Zoveel zelfs dat Nico op 36 de winst dacht te forceren. Of een doorbraak of twee schijven winst in de opinie van Nico. Echter… Cor deed iets anders, zette Nico na zijn achterloper op meerslag en nam een winnende doorbraak die feilloos verzilverd werd.

Eindelijk een overwinning voor Adri Timp, die verder aan een anoniem toernooi bezig is. Hans Vermeij opende goed maar ging om onduidelijk redenen niet naar 24 maar naar 25. Gelijk zorgde dit voor problemen omdat Adri een sterk centrum had. Na een ruil waren de problemen opgelost maar Hans ging opnieuw positioneel in de fout. Niet 5-10 maar 15-20 had gemoeten. Nu kon Adri vliegensvlug een dodelijke ketting maken waarna de dreigingen niet te overzien waren. Hans offerde uit wanhoop maar een schijf maar kwam er niet meer aan te pas.

De partij tussen Leo van Raay en Henny Pikker ging lange tijd gelijk op. In het late klassiek kwamen er echter kansen Henny maar hij miste mede door tijdnood op de 54e zet een schijfwinst. Na deze gemiste kans werd uiteindelijk de vrede getekend.

In de strijd om het verlaten van de laatste plaats mocht Ad Vreeswijk in zijn partij tegen Harry Vredeveldt niet mopperen. Harry had op de 28e zet de niet optimaal verdedigde voorpost van Ad op veld 27 kunnen oppeuzelen. Toen Harry dit naliet, en kort daarna koos voor terugruilen, keerden de kansen. Ad kreeg belangrijk tempo-voordeel in flankspel met schijven op veld 27 en 28 wat ondanks offers van Harry tot een vrij vlotte winstpartij leidde.

De partij tussen René Nurmohamed en Wim de Jong eindigde afgelopen maandagavond 28-3 in een overwinning voor Wim.

Tweede klasse

Wie stopt René Runhaar? Dat is de vraag na weer een overwinning. Frits Frijlink gaf lang niets weg en stond gelijkwaardig in het klassieke middenspel toen hij opeens besloot het kerkhofveld te bezetten. René besloot met 35-30 gelijk op jacht te gaan. Waarschijnlijk geen goed idee want op de 27e zet had Frits misschien wel voor een stunt kunnen gaan met 24-30 want hiermee is de stelling van René op de korte vleugel geblokkeerd. Zoals de partij ging dacht Frits met een ruil weer wat speelruimte te krijgen maar dit kostte hem niet al te moeilijk een volle schijf. Nadat er ook een doorbraak was voor René waren de punten binnen.

Alleen Robert De Wolf kan René nog volgen na een combinatieve zege op Piet van Dijk. Het leek wel alsof Piet ’n beetje in de war raakte van wits openingsspel: behalve 1. 32-28 bleven de volgende 10 zetten alle witte lange vleugel en centrum schijven op hun plaats staan. Zwarts 11. ...... 13-19 was door de 2 om 3 naar dam op 4 dodelijk. Piet probeerde nog een onopvallende damvangst te forceren, maar Robert kon dat door een (tijdelijk) schijfoffer voorkomen. Zwart zou nog ten koste van 2 schijven een nieuwe damvangst kunnen wagen, maar Piet gaf bij de 17e zet op: ofwel wit kon op jacht naar een 3e schijf of kon met gunstige afruilen met rustig uitspelen, aldus Robert.

Ruud de Koning had een gelukje dat Ad Beuk met remise genoegen nam. In een klassieke partij kwam de lange vleugel van Ruud onder druk. Uiteindelijk wist hij zich te bevrijden maar leverde niet veel later alsnog een schijf in. In een acht om zeven vond Ad het wel welletjes en bood remise aan, Ruud kon niet anders dan dit cadeautje accepteren.

Anton van Ginkel boekte een mooie zege op Andreas Ongers. In klassiek kreeg Anton een betere stand omdat Andreas koos voor randspel. Uiteindelijk wist Anton met een kleine achterloop te dreigen met een dam en schijfwinst. Het liep naar schijfwinst maar er kwam ook snel een tweede omdat de aanval en doorbraak via schijf 27 niet te houden waren, een mooie zege voor Anton.

Uitslagen en standen

 UITSLAGEN HOOFDKLASSE 
 wo 22-03-2017   Andrew Tjon A Ong (1270)  -  Harry de Waard (1190)  0 - 2 Partij
 Laura Timmerman (1135)  -  Arne van Mourik (1241)  1 - 1 Partij
 Frits Stuger (933)  -  Cock van Wijk (1260)  1 - 1 Partij
 Leo van der Laan (1128)  -  Bryan Brank (1050)  2 - 0 Partij
 Toys Sheoratan (1103)  -  Erik Maijenburg (1175)  0 - 2 Partij
 Peter Frans Koops (1129)  -  Wouter van Beek (1246)  0 - 2 Partij
 Jelmer Martens (1140)  -  Evert van de Pol (1085)  0 - 2 Partij
 Kennedy Krishnadath (956)  -  Ton van der Ploeg (1003)    -      
 Ruud Klaarenbeek (1082)  -  Willem Bor (1019)  2 - 0 R  

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Harry de Waard  MF  1190   H   6 4 2 0 10 39 65
2   Arne van Mourik   1241   H   6 2 4 0 8 42 52
3   Cock van Wijk   1260   H   6 2 4 0 8 39 51
4   Leo van der Laan   1128   H   6 2 4 0 8 35 45
5   Andrew Tjon A Ong  MF  1270   H   6 2 3 1 7 40 37
6   Laura Timmerman   1135   H   6 3 1 2 7 37 30
7   Frits Stuger   933   H   6 2 3 1 7 34 31
8   Wouter van Beek   1246   H   6 2 3 1 7 33 34
9   Erik Maijenburg   1175   H   6 1 4 1 6 29 29
10   Peter Frans Koops   1129   H   6 1 3 2 5 41 32
11   Toys Sheoratan   1103   H   6 2 1 3 5 41 28
12   Bryan Brank   1050   H   6 1 3 2 5 37 24
13   Evert van de Pol   1085   H   6 1 3 2 5 29 19
14   Ruud Klaarenbeek   1082   H   6 1 3 2 5 27 20
15   Ton van der Ploeg   1003   H   5 0 4 1 4 31 24
16   Kennedy Krishnadath   956   H   5 1 2 2 4 31 22
17   Jelmer Martens   1140   H   6 0 3 3 3 31 11
18   Willem Bor   1019   H   6 0 2 4 2 32 8 UITSLAGEN EERSTE KLASSE 
 wo 22-03-2017   Kumar Bihari (963)  -  Lucien Farzan   2 - 0 Partij
 Cor van Setten (996)  -  Dick de Boer (928)  2 - 0 Partij
 Jaap Langerak (892)  -  Gerard Benning (1006)  0 - 2 Partij
 Eric Dubelaar (867)  -  Arie Koster (1011)  1 - 1 Partij
 Hennie van Lambalgen (753)  -  Bert Roest (982)  0 - 2 Partij
 Hans Verhoeven (860)  -  Arie van Nieuwkerk (876)  1 - 1 Partij
 Saan Bouw (862)  -  Jan Ongolesono   0 - 2 Partij
 Sjef Valk Jr. (907)  -  Ben van der Linden (965)  0 - 2 Partij
 Hans Loots (875)  -  Chris Schippers (784)  0 - 2 Partij
 Cor Vonk (796)  -  Nico Verhoeven (928)  2 - 0 Partij
 Adri Timp (956)  -  Hans Vermeij (752)  2 - 0 Partij
 Leo van Raay (840)  -  Henny Pikker (620)  1 - 1 Partij
 René Nurmohamed (650)  -  Wim de Jong (851)  0 - 2 Partij
 Harry Vredeveldt (812)  -  Ad Vreeswijk (805)  0 - 2 Partij

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Kumar Bihari   963   1e   6 4 2 0 10 39 63
2   Lucien Farzan    1e   6 4 1 1 9 47 67
3   Cor van Setten   996   1e   6 4 1 1 9 41 57
4   Bert Roest   982   1e   6 4 1 1 9 36 46
5   Gerard Benning   1006   1e   6 3 2 1 8 45 53
6   Arie Koster   1011   1e   6 2 3 1 7 41 41
7   Arie van Nieuwkerk   876   1e   6 2 3 1 7 40 41
8   Dick de Boer   928   1e   6 2 3 1 7 40 39
9   Ben van der Linden   965   1e   6 3 1 2 7 38 37
10   Jan Ongolesono    1e   6 2 3 1 7 35 36
11   Hans Verhoeven   860   1e   6 2 3 1 7 34 35
12   Eric Dubelaar   867   1e   6 1 5 0 7 33 40
13   Chris Schippers   784   1e   6 2 3 1 7 31 33
14   Hennie van Lambalgen   753   1e   6 1 4 1 6 44 42
15   Cor Vonk   796   1e   6 1 4 1 6 34 29
16   Adri Timp   956   1e   6 1 4 1 6 29 29
17   Sjef Valk Jr.   907   1e   6 1 3 2 5 35 22
18   Saan Bouw   862   1e   6 2 1 3 5 34 21
19   Jaap Langerak   892   1e   6 1 3 2 5 32 21
20   Wim de Jong   851   1e   6 1 3 2 5 30 18
21   Nico Verhoeven   928   1e   6 1 2 3 4 38 21
22   Hans Loots   875   1e   6 0 4 2 4 35 19
23   Leo van Raay   840   1e   6 0 4 2 4 34 18
24   Ad Vreeswijk   805   1e   6 1 2 3 4 34 16
25   Henny Pikker   620   1e   6 1 2 3 4 33 14
26   Hans Vermeij   752   1e   6 1 2 3 4 29 13
27   René Nurmohamed   650   1e   6 0 3 3 3 35 18
28   Harry Vredeveldt   812   1e   6 0 2 4 2 32 11  UITSLAGEN TWEEDE KLASSE 
 wo 22-03-2017   René Runhaar (780)  -  Frits Frijlink (601)  2 - 0 Partij
 Andreas Ongers (453)  -  Anton van Ginkel (648)  0 - 2 Partij
 Robert De Wolf (740)  -  Piet van Dijk (734)  2 - 0 Partij
 Ruud de Koning (706)  -  Ad Beuk   1 - 1 Partij
 Henk Krops (471)  -  Adriaan Noorman (655)  0 - 2  

STAND
Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  We   Wi   Re   Ve   Pt   SB 
1  René Runhaar    780  X .. .. .. 2 2 2 2 2 2 6 6 0 0 12 44
2  Robert De Wolf    740  .. X .. 2 2 2 2 0 .. 2 6 5 0 1 10 44
3  Ruud de Koning    706  .. .. X 2 0 2 2 .. 1 2 6 4 1 1 9 37
4  Adriaan Noorman    655  .. 0 0 X 2 .. .. 2 1 2 6 3 1 2 7 21
5  Piet van Dijk    734  0 0 2 0 X 1 .. .. 2 .. 6 2 1 3 5 29
   Anton van Ginkel    648  0 0 0 .. 1 X .. 2 2 .. 6 2 1 3 5 19
   Frits Frijlink    601  0 0 0 .. .. .. X 2 1 2 6 2 1 3 5 11
8  Andreas Ongers    453  0 2 .. 0 .. 0 0 X .. 2 6 2 0 4 4 20
9  Ad Beuk   0 .. 1 1 0 0 1 .. X .. 6 0 3 3 3 21
10  Henk Krops    471  0 0 0 0 .. .. 0 0 .. X 6 0 0 6 0 0

Loting 7e ronde

Hoofdklasse:
Harry de Waard – Cock van Wijk; Arne van Mourik – Leo van der Laan; Frits Stuger – Andrew Tjon A Ong; Wouter van Beek – Laura Timmerman; Erik Maijenburg – Kennedy Krishnadath; Wim Bor – Peter Frans Koops; Toys Sheoratan – Jelmer Martens; Bryan Brank – Ruud Klaarenbeek; Ton van der Ploeg – Evert van de Pol

Eerste klasse:
Bert Roest - Kumar Bihari; Lucien Farzan - Chris Schippers (word maandag 3 april gespeeld); Gerard Benning - Cor van Setten; Arie Koster - Cor Vonk; Arie van Nieuwkerk - Eric Dubelaar; Dick de Boer - Hans Verhoeven; Jan Ongolesono - Ben van der Linden; Adri Timp - Hennie van Lambalgen; Wim de Jong - Sjef Valk; Jaap Langerak - Saan Bouw; Hans Vermeij - Nico Verhoeven; Henny Pikker - Hans Loots; Ad Vreeswijk - Leo van Raay; Harry Vredeveldt - Rene Nurmohamed;

Tweede klasse:
Ruud de Koning – René Runhaar; Ad Beuk – Robert De Wolf; Piet van Dijk – Andreas Ongers; Anton van Ginkel – Henk Krops; Adriaan Noorman – Frits Frijlink

Ga naar Toernooibase voor de detailuitslagen