Persoonijk kampioenschap UPDB - Ronde 4

Vierde ronde PK waar foutenfestival


Foto's van Harry de Waard

De vierde ronde van het persoonlijk kampioenschap is een ronde geworden waar de ene na de andere blunder werd gemaakt. Niet alle blunders werden afgestraft. In de hoofdklasse spande men de kroon omdat twee kamikazepiloten zelfs nog punten wisten over te houden aan hun partij. Hier gaat Harry de Waard aan de leiding na een mooie combinatie met winnend afspel. In de eerste klasse is Lucien Farzan trotse koploper maar vraag niet hoe… In de tweede klasse zijn er nog twee koplopers over. Ruud de Koning won zonder te spelen en wordt vergezeld door René Runhaar. Robert De Wolf moet in de achtervolging nadat hij verrassend beentje werd gelicht door Andreas Ongers!

Harry de Waard blijft nog minimaal twee weken de trotse koploper. Harry en Laura Timmerman vochten een heerlijk robbertje flankspel uit. De partij was lange tijd in evenwicht maar werd tegelijkertijd met de zet gecompliceerder. Het had er schijn van dat Laura een evenwichtiger stelling had, maar Harry kon zijn stelling tijdig in evenwicht brengen. Omdat de tijd ook een woordje mee ging spelen bij Laura moest zij sneller beslissingen nemen. De koploper maakte hier dankbaar gebruik van en besliste de partij met een fraaie damcombinatie.

Titelverdediger Andrew Tjon A Ong moet in de achtervolging. In zijn partij tegen Leo van der Laan nam Andrew in de opening al wat nadeel voor lief om snel spanning op het bord te krijgen. Het kostte Leo wel wat tijd maar hij hield voordeel. Toen Andrew een onnauwkeurigheid beging, had Leo een riant centrum. Vanaf dat moment moest Andrew alle zeilen bijzetten maar bereikte uiteindelijk een remise-eindspel.

Cock van Wijk blijft in de achtervolging na een gelukkige overwinning op Peter Frans Koops. Na een Keller-opening week Peter Frans op de 9e zet af met 30-25 i.p.v. 30-24 Cock pakte 4 tempi extra en zette op de 23e zet de aanval in met 21-27xx27. Maar op de 27e zet volgde een positionele blunder met 2-7, waarna de partij snel naar een climax ging. Na 32.43-39 19-24?!? besefte Cock dat de stand hoogzwanger was van een tweeling en die worden vaak te vroeg geboren. Ook een miskraam was heel wel mogelijk. Verloskundige Peter Frans moest uitkomst brengen en oordeelde met 33.49-44 dat de ontsluiting nog onvoldoende was. Maar na 33...13-19! [dreigt 18-23xx13 etc] zette Peter Frans dan toch de bevalling in met 34.37-32 11-16! [De verrassing...] 35.32x21 16x27 36.33-28 of? [eerst 35-30 geven helpt ook niet] en enkele zetten later was de bevalling voltooid met 25x43. Een prachtige baby was geboren en op de 45e zet mocht Cock de felicitaties in ontvangst nemen. Aan de lezer te onderzoeken wat er na 33.37-32 11-16! 34.32x21 16x27 35.33-28 [of eerst 35-30] zou zijn gebeurd..., aldus Cock

De andere achtervolger is Arne van Mourik, die knap wist te winnen van Wouter van Beek. Arne had een voorgevoel dat Wouter geen bezwaar zou hebben tegen de lijfvariant van Arne en besloot maar eens een minder riskante opening te spelen. Nadat beide spelers veel materiaal aan hun vleugel hadden opgelost nam Arne veld 28 in bezit met de bedoeling klassiek spel te mijden. Enigszins verrassend stuurde Wouter daar niet op aan en ging hij meteen voor de omsingeling. Dat bleek te vroeg want meteen daarna kampte zwart met opbouwproblemen. Het echte probleem kwam echter totaal onverwacht. Wouter liet toch een gat vallen en kon na een vier om vier naar dat veld meteen opgeven. Een schijf minder of een dam tegen, Schluss.

In het rijtje met vijf punten staat verrassend Frits Stüger. In een vooruitgespeelde partij wist hij knap te winnen van Ton van der Ploeg. Ton ging met wit voor klassiek en Frits ging erin mee waarna het redelijk gelijk op ging. Frits zag dat op de 38e zet een normale positionele zet naar remise zou leiden en speelde het kansrijkere 12-17. Ton nam de twee om twee maar sloeg verkeerd waarna er een gewonnen eindspel ontstond. Bij slaan naar 12 en uitruilen van de wederzijdse doorgebroken schijven zou een remisestelling zijn ontstaan.

Het zit Evert van de Pol niet mee. Toys Sheoratan profiteerde optimaal en staat daarom ook bij de vijfpunters. In de opening wist Toys zijn tegenstander al in de problemen te brengen en met een leuk maar toch niet al te moeilijk zetje besliste Toys de partij vrij snel.

In de onderste regionen was het genieten geblazen, maar dan vooral van wat er in twee partijen gebeurde. Allereerst speelde Erik Maijenburg alles of niets tegen Bryan Brank. Door te kiezen voor een opening die beiden zelden op het bord hebben gehad wilde Erik spanningen op het bord krijgen. Dat lukte want op de 15e zet deed Erik een veredelde zelfmoordpoging. Met het toelaten van een KVO waren eigenlijk gelijk de zetten van Erik geteld. Bryan zat op rozen maar zag niet in welke weelde hij verkeerde en koos de enige variant die nog tegenkansen gaf. Met een offer bevrijdde Erik zich uit beide opsluitingen en ging daarna op jacht naar zijn schijf terug. Dat lukte maar toen had Bryan toe kunnen slaan met een zielseenvoudig zetje, dat notabene ook in de analyse door alle spelers (inclusief Cock van Wijk) werd gemist! Erik had op wonderbaarlijke wijze overleefd en de partij ging door. Een leuke variant van het zetje van Weiss werd door beiden onderkend en na wat positionele zetten kreeg Erik zowaar nog kansen. In de analyse blijkt alles zo’n beetje wel remise maar in de partij had Erik in een vier om vier zeker kansrijkere varianten die Bryan waarschijnlijk niet het hoofd had kunnen bieden. Gelukkig is dammen toch niet zo oneerlijk en koos Erik gelukkig de verkeerde variant en werd remise overeengekomen.

Nog bonter maakte Kennedy Krishnadath het. In de opening besloot hij direct een KVO toe te laten om vervolgens naar het centrum te gaan. Tegenstander Ruud Klaarenbeek had al gelijk behoorlijk voordeel en kon uiteindelijk op de 24e zet naar dam combineren. Kennedy wist de dam te elimineren voor een schijf maar had geen compensatie. Echter.. een kat in het nauw maakt rare sprongen en Kennedy verdedigde zo creatief dat Ruud in een meerslagcombinatie liep. Een doorbraak voor Kennedy en van verloren naar gewonnen stelling. Ruud kon de dam ook uitwisselen voor een schijf maar kon een overmachtseindspel niet meer voorkomen.

Clubgenoten Willem Bor en Jelmer Martens speelde een KVO nadat de geboren en getogen Huizenaar Jelmer had verrast met een onverwachte openingszet. Willem speelde de stelling goed tegen maar durfde de complicaties niet aan en wikkelde af naar eenvoudiger speltype. In het eindspel moest Jelmer door lichte tijdnood nog even oppassen maar het was en bleef remise.

Eerste klasse

In de eerste klasse heeft Lucien Farzan de koppositie over genomen. Dat Lucien over het nodige geluk nog niet te klagen heeft gehad blijkt wel uit de partij tegen Bert Roest. De partij was volgens Lucien een soap. De koplopers besloten pogingen te doen elkaars lange vleugel op te sluiten. Dat verbrak Bert door op de 14e zet met een 3 om 3 naar veld 45 te nemen. Lucien kon de vooruitgeschoven post op 45 eenvoudig afruilen en zo in de partij veel tempowinst te hebben. Dat deed hij niet en dat gaf Bert kans op zijn vleugels controle op te bouwen en in een veelbelovende en wellicht winnende positie te komen. Tot de 40e zet. Daar trakteerde Lucien zwart op een verrassende meerslag-plakker en won zo 2 schijven. Mogelijke kansen op remise verdwenen door klaarstaande valletjes. Na wat tegenstribbelen van Bert kon Lucien de winst binnenhalen.

De partij tussen Kumar Bihari en Gerard Benning verliep geheel gelijkwaardig. Gerard verkreeg wellicht iets voordeel in het middenspel omdat hij op de rechtervleugel met één schijf twee schijven in bedwang hield. Dat voordeel was echter te weinig en in een vijf om vijf stand moest Gerard opletten niet in een nadelige oppositie te belanden. Uiteindelijk eindigde de partij in wederzijds dam plus drie schijven. Weliswaar hield Gerard de 3 schijven met zijn dam in bedwang maar het was te weinig voor de winst.

Dick de Boer volgt net zoals Kumar en Gerard de koploper op één punt. In een positioneel gevecht wist hij Nico Verhoeven te verschalken. Lang leek er niets aan de hand voor Nico maar toch heeft hij zijn vorm nog niet te pakken. Toen Dick wat kansen leek te krijgen in een omsingeling blunderde Nico enorm en kon na een 1 om 4 gelijk opgeven.

De groep met vijfpunters is groot. Hennie van Lambalgen staat hierin op weerstand bovenaan. Zijn partij tegen Chris Schippers verliep alles behalve vlekkeloos. Op de 27e zet liep Hennie in een simpele plakker en Chris kon naar dam. Hennie besloot naar dam terug te plakken maar dat zorgde er wel voor dat Chris naar een tweede dam kon gaan lopen. In die periode heeft Chris het laten liggen waarna Hennie zelfs nog een winstkans kreeg. Gelukkig voor Chris werd deze niet benut wat ook niet verdiend zou zijn geweest.

Het duel tussen Cor van Setten en Cor Vonk werd gewonnen door Cor van Setten. Op de 13e zet ruilde Cor naar veld 29 waar hij de rest van de partij hinder van ondervond. Op de 35e zet had Cor Vonk naar voren moeten ruilen maar op de 38e zet volgde de definitieve fout. Van Setten had een winnende combinatie en Vonk gaf direct op.

Titelverdediger Arie Koster heeft de top weer in zicht na winst op Saan Bouw. In de partij ging het lange tijd gelijk op met licht voordeel voor witspeler Saan. Na de 30e zet veranderde het spelbeeld en kreeg Arie steeds meer grip op de stelling. Tien zetten later plaatste Arie een lokzet. Saan dacht met 28-22 er goed uit te komen maar kreeg met 23-28, 14-20 en 02-08 de dam naar 48 om de oren. Saan spartelde nog even tegen maar niet veel later kon Arie de welverdiende felicitaties in ontvangst nemen.

Dat de partij tussen Hans Verhoeven en Jan Ongolesono in remise eindigde mag ook een klein wonder genoemd worden. In de opening leek Jan in de aanval te willen gaan maar nadat Hans de voorpost weg ruilde kwam de speler van Zenderstad steeds meer in het voordeel. Creatief verdedigen was wel aan Jan toevertrouwd en hij hield lang goed stand. Nadat Hans een dure dam nam, leken de kansen voor Jan maar door handig manoeuvreren met de dubbeldekker werd het prijsgegeven materiaal terug gepakt en waren de kansen voor Hans. In een gewonnen eindspel moest Hans na een klein foutje toch remise accepteren.

Arie van Nieuwkerk had geen kind aan de normaliter zo stug en compact spelende Leo van Raay. Leo kwam met een interessante opening maar blunderde de al op de 10e zet. De dam werd door Arie gretig aanvaard en niet veel later kon de volgende combinatie worden genomen. Leo liet het wijselijk allemaal niet meer uitvoeren en gaf op.

Eric Dubelaar versloeg zeer verrassend Ben van der Linden. Niet alleen de bijna 100 punten aan ratingverschil maar ook het verloop van de partij gaven geen nederlaag voor Ben aan. De penningmeester van de UPDB verkreeg immers positioneel voordeel en had meerdere goede mogelijkheden om in de aanval te komen. Ben treuzelde echter te lang om op veld 27 te komen en werd verrast door een klein zetje dat direct fataal was.

In het treffen tussen Sjef Valk jr. tegen René Nurmohamed bouwde eerstgenoemde aan een stevig uit de kluiten gewassen centrum. Maar René koos voor de omsingeling en dat deed hij met buitengewoon succes. Sjef liet dit te lang doormodderen zonder af te wikkelen. Op de 24e zet na een flinke schijvenruil zag de lange vleugel er wat gaterig uit voor Sjef. De enige speelbare zet was het vroegtijdig opspelen van de kroonschijf. Bovendien was het enige alternatief door zich te laten opsluiten op de korte vleugel. Vier zetten nadien haalde René een prachtige slagzet naar dam uit. Eentje uit het boekje. Het zetje bleek echter niet goed te zijn. Sjef kon op zijn beurt de dam weldra afpakken met een schijfwinst als dividend. Gaandeweg bouwde Sjef tempivoordeel op en was het een onbegonnen taak om er nog een punt uit te halen. Als René de slagzet niet had genomen en zich had geconcentreerd op Sjefs zwakke lange vleugel, had het er voor hem zeker kansrijker uitgezien.

Henny Pikker haalde wederom een blauwe toernooibase notering, ditmaal tegen Adri Timp, die maar niet op gang lijkt te komen. In een klassieke partij werd het evenwicht tot de 40e zet niet verbroken, maar toen had Adri met een eenvoudige coup Philippe kunnen winnen. Toen hij dat naliet, kwam Henny gewonnen te staan. Maar dat was lastiger te zien en er volgde een gelijkwaardige remise.

Ad Vreeswijk en Jaap Langerak probeerden beiden voorzichtig wat te bereiken via de lange vleugels. Beiden bereikten echter niet veel hoewel Ad wellicht wel eerder een kansrijke voorpost in had kunnen nemen. Tot Ad met zijn 35e zet de fout in ging. Jaap kreeg een doorbraak aangeboden, die hij ook nam. Maar er bleek ook voor Ad weer een 3 om 2 achteraan te zitten waarmee de doorbraak ongedaan gemaakt kon worden. Dat moest ook wel, want anders was het een verloren partij voor Ad geweest. Nu bleef er al op de 40e zet een 4 om 4 eindspel over met enig voordeel voor Jaap. Misschien had Ad nog ergens remise kunnen maken maar Jaap maakte geen fout meer, speelde 12 zetten foutloos volgens “Flits” en won.

Hans Vermeij deed zichzelf te kort. Tegenstander Wim de Jong blijkt uit vorm en kreeg geen vat op het spel van Hans. Uiteindelijk kon Hans ten koste van een schijf doorbreken naar dam en in een onduidelijke stand gaf Wim pardoes vier schijven weg. In het eindspel lag de winst voor het oprapen maar Hans wist niet hoe hij zijn stand moest winnen en maakte nog een fout, remise.

De partij tussen de vakantiegangers Hans Loots en Harry Vredeveldt eindigde in een puntendeling nadat beide heren wat kansen hadden gemist.

Tweede klasse

In de tweede klasse verraste Andreas Ongers koploper Robert De Wolf. Beiden speelden een leuke partij maar Robert verkreeg wel steeds meer voordeel. Echter, toen Robert een foutieve ruil plaatste wist Andreas wel raad met het aangeboden cadeautje en schoot raak. Robert probeerde het daarna begrijpelijk nog even maar Andreas liet zich dit buitenkansje niet meer ontnemen!

Anton van Ginkel gaf goed partij tegen René Runhaar maar moest uiteindelijk toch de zege laten aan René. In het middenspel had Anton met een keertje 19-24 ruilen de remise in handen maar enkele mindere positionele zetten zorgde ervoor dat René een schijf en partij won.

De partij tussen Piet van Dijk en Adriaan Noorman ging gelijk op. Uiteindelijk leken de beste kansen voor Piet en daarom had hij er ook alle reden toe om nog op een klein geintje te spelen. Hij werd echter verrast door een kleine tegencombinatie waarna gelijk opgegeven kon worden.

Frits Frijlink en Ad Beuk maakten het elkaar niet al te moeilijk en ruilden vrolijk naar een puntdeling. Toen het zo ver was had Frits echter nog gemeen kunnen doen en een nieuwe ruil in de partij kunnen brengen. Voor die tijd had Ad dan een plan moeten bedenken om zijn schijf op 24 te behouden maar zover kwam het niet.


Uitslagen en standen

UITSLAGEN HOOFDKLASSE
 ma 20-02-2017   Ton van der Ploeg (1003)  -  Frits Stuger (933)  0 - 2 Partij
 wo 22-02-2017   Harry de Waard (1190)  -  Laura Timmerman (1135)  2 - 0 Partij
 Peter Frans Koops (1129)  -  Cock van Wijk (1260)  0 - 2 Partij
 Leo van der Laan (1128)  -  Andrew Tjon A Ong (1270)  1 - 1 Partij
 Arne van Mourik (1241)  -  Wouter van Beek (1246)  2 - 0 Partij
 Evert van de Pol (1085)  -  Toys Sheoratan (1103)  0 - 2 Partij
 Erik Maijenburg (1175)  -  Bryan Brank (1050)  1 - 1 Partij
 Kennedy Krishnadath (956)  -  Ruud Klaarenbeek (1082)  2 - 0 Partij
 Willem Bor (1019)  -  Jelmer Martens (1140)  1 - 1 Partij

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Harry de Waard  MF  1190   H   4 3 1 0 7 17 31
2   Cock van Wijk   1260   H   4 2 2 0 6 17 25
3   Arne van Mourik   1241   H   4 2 2 0 6 17 23
4   Andrew Tjon A Ong  MF  1270   H   4 1 3 0 5 17 19
5   Leo van der Laan   1128   H   4 1 3 0 5 16 18
6   Frits Stuger   933   H   4 2 1 1 5 16 14
7   Toys Sheoratan   1103   H   4 2 1 1 5 16 13
8   Laura Timmerman   1135   H   4 2 0 2 4 18 10
9   Wouter van Beek   1246   H   4 1 2 1 4 17 15
10   Peter Frans Koops   1129   H   4 1 2 1 4 16 13
11   Kennedy Krishnadath   956   H   4 1 2 1 4 14 12
12   Bryan Brank   1050   H   4 0 3 1 3 18 14
13   Ton van der Ploeg   1003   H   4 0 3 1 3 16 11
14   Erik Maijenburg   1175   H   4 0 3 1 3 12 8
15   Ruud Klaarenbeek   1082   H   4 0 2 2 2 16 7
16   Evert van de Pol   1085   H   4 0 2 2 2 16 6
17   Jelmer Martens   1140   H   4 0 2 2 2 16 5
18   Willem Bor   1019   H   4 0 2 2 2 13 4 UITSLAGEN EERSTE KLASSE
 wo 22-02-2017   Kumar Bihari (963)  -  Gerard Benning (1006)  1 - 1 Partij
 Lucien Farzan   -  Bert Roest (982)  2 - 0 Partij
 Hennie van Lambalgen (753)  -  Chris Schippers (784)  1 - 1 Partij
 Nico Verhoeven (928)  -  Dick de Boer (928)  0 - 2 Partij
 Hans Verhoeven (860)  -  Jan Ongolesono   1 - 1 Partij
 Leo van Raay (840)  -  Arie van Nieuwkerk (876)  0 - 2 Partij
 Eric Dubelaar (867)  -  Ben van der Linden (965)  2 - 0 Partij
 Saan Bouw (862)  -  Arie Koster (1011)  0 - 2 Partij
 Cor van Setten (996)  -  Cor Vonk (796)  2 - 0 Partij
 Sjef Valk Jr. (907)  -  René Nurmohamed (650)  2 - 0 Partij
 Henny Pikker (620)  -  Adri Timp (956)  1 - 1 Partij
 Ad Vreeswijk (805)  -  Jaap Langerak (892)  0 - 2 Partij
 Hans Vermeij (752)  -  Wim de Jong (851)  1 - 1 Partij
 Hans Loots (875)  -  Harry Vredeveldt (812)  1 - 1

STAND
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Lucien Farzan    1e   4 3 1 0 7 17 29
2   Kumar Bihari   963   1e   4 2 2 0 6 19 26
3   Dick de Boer   928   1e   4 2 2 0 6 18 25
4   Gerard Benning   1006   1e   4 2 2 0 6 16 21
5   Hennie van Lambalgen   753   1e   4 1 3 0 5 20 25
6   Bert Roest   982   1e   4 2 1 1 5 20 20
7   Cor van Setten   996   1e   4 2 1 1 5 17 17
8   Arie Koster   1011   1e   4 2 1 1 5 17 17
9   Jan Ongolesono    1e   4 1 3 0 5 16 20
10   Hans Verhoeven   860   1e   4 2 1 1 5 15 15
11   Arie van Nieuwkerk   876   1e   4 2 1 1 5 15 15
12   Eric Dubelaar   867   1e   4 1 3 0 5 12 15
13   Nico Verhoeven   928   1e   4 1 2 1 4 15 12
14   Hans Loots   875   1e   4 0 4 0 4 14 14
15   Chris Schippers   784   1e   4 1 2 1 4 14 11
16   Jaap Langerak   892   1e   4 1 2 1 4 12 9
17   Sjef Valk Jr.   907   1e   4 1 2 1 4 12 9
18   Ben van der Linden   965   1e   4 1 1 2 3 19 11
19   Adri Timp   956   1e   4 0 3 1 3 16 12
20   Cor Vonk   796   1e   4 0 3 1 3 16 11
21   Henny Pikker   620   1e   4 1 1 2 3 16 7
22   Saan Bouw   862   1e   4 1 1 2 3 14 8
23   Ad Vreeswijk   805   1e   4 0 2 2 2 18 8
24   Leo van Raay   840   1e   4 0 2 2 2 18 6
25   Harry Vredeveldt   812   1e   4 0 2 2 2 17 9
26   René Nurmohamed   650   1e   4 0 2 2 2 17 8
27   Wim de Jong   851   1e   4 0 2 2 2 16 6
28   Hans Vermeij   752   1e   4 0 2 2 2 12 4UITSLAGEN TWEEDE KLASSE
 wo 22-02-2017   René Runhaar (780)  -  Anton van Ginkel (648)  2 - 0 Partij
 Adriaan Noorman (655)  -  Piet van Dijk (734)  2 - 0 Partij
 Frits Frijlink (601)  -  Ad Beuk   1 - 1 Partij
 Andreas Ongers (453)  -  Robert De Wolf (740)  2 - 0 Partij
 Henk Krops (471)  -  Ruud de Koning (706)  0 - 2 R

STAND
Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  We  Wi  Re  Ve  Pt  SB 
1  René Runhaar    780  X .. .. 2 .. .. 2 2 .. 2 4 4 0 0 8 20
2  Ruud de Koning    706  .. X .. .. 2 2 2 .. .. 2 4 4 0 0 8 18
3  Robert De Wolf    740  .. .. X 0 2 2 .. .. .. 2 4 3 0 1 6 12
4  Andreas Ongers    453  0 .. 2 X 0 .. .. .. .. 2 4 2 0 2 4 12
5  Frits Frijlink    601  .. 0 0 2 X .. .. .. 1 .. 4 1 1 2 3 10
6  Adriaan Noorman   655  .. 0 0 .. .. X .. 2 1 .. 4 1 1 2 3 8
7  Anton van Ginkel   648  0 0 .. .. .. .. X 1 2 .. 4 1 1 2 3 7
8  Piet van Dijk    734  0 .. .. .. .. 0 1 X 2 .. 4 1 1 2 3 7
9  Ad Beuk   .. .. .. .. 1 1 0 0 X .. 4 0 2 2 2 6
10  Henk Krops    471  0 0 0 0 .. .. .. .. .. X 4 0 0 4 0 0

Loting 5e ronde

Hoofdklasse:
Harry de Waard – Arne van Mourik; Cock van Wijk – Leo van der Laan; Andrew Tjon A Ong – Toys Sheoratan; Laura Timmerman – Kennedy Krishnadath; Wouter van Beek – Ton van der Ploeg; Frits Stuger – Peter Frans Koops; Bryan Brank – Willem Bor; Evert van de Pol – Erik Maijenburg; Jelmer Martens – Ruud Klaarenbeek;

Eerste klasse:
Nico Verhoeven – Kumar Bihari; Gerard Benning – Lucien Farzan; Dick de Boer – Eric Dubelaar; Arie van Nieuwkerk – Hennie van Lambalgen; Jan Ongolesono – Cor van Setten; Arie Koster – Hans Verhoeven; Bert Roest – Hans Loots; Chris Schippers – Sjef Valk jr. ; Saan Bouw – Ad Vreeswijk; Ben van der Linden – Henny Pikker; Cor Vonk – Adri Timp; Hans Vermeij – Harry Vredeveldt; Rene Nurmohamed – Jaap Langerak; Wim de Jong – Leo van Raay

Tweede klasse:
Frits Frijlink – Henk Krops; Ad Beuk – René Runhaar; Piet van Dijk – Ruud de Koning; Anton van Ginkel – Robert De Wolf; Adriaan Noorman – Andreas Ongers


Ga naar Toernooibase voor de detailuitslagen