Persoonijk kampioenschap UPDB - Ronde 3

Harry de Waard veertien dagen koploper na tumultueus slot


Foto's van Harry de Waard

De komende twee weken kijkt Harry de Waard tevreden naar de tussenstand in de hoofdklasse. Harry gaat alleen aan de leiding na een klokoverwinning op Toys Sheoratan. In de eerste klasse speelde Kumar Bihari en Dick de Boer remise na een bloedstollend schouwspel. Dat gaf Bert Roest, Gerard Benning en debutant Lucien Farzan kans om langszij te komen. In de tweede klasse lijkt de strijd te gaan tussen Ruud de Koning, Robert De Wolf en René Runhaar. Dit drietal heeft een voorsprong van drie punten opgebouwd op twee verre achtervolgers.

Na afloop van de avond was Harry de Waard de spanning een beetje kwijt na zijn bloedstollende zege op Toys Sheoratan en had de spanning plaatsgemaakt voor wat hoofdpijn, niet zo gek na wat er allemaal in de partij gebeurde. De partij kende immers voor Toys een dramatisch slot. Het begon allemaal rustig met een bekende huisvlijtvariant van Harry. Toch kostte dit Toys tijd. Toys koos voor het beste plan en stond al direct vrijwillig een hekstelling toe. Nadat deze perikelen op lange termijn toch door hem netjes waren opgelost bleef de ADG-er de stelling onder druk houden omdat de linkervleugel van zijn tegenstander moeizaam kon worden ontwikkeld. Via een sluwe actie meende Toys middels een ietwat verborgen combinatie zich te kunnen bevrijden. Maar ook Harry had deze truc doorzien en stond deze actie toe.

Beiden kwamen op dam maar het eindspel leek toch gunstig voor de ADG-er. De OG-er vond nog een fraaie redding middels (alweer) een combinatie die hoogst waarschijnlijk een puntendeling zou opleveren. Maar toen sloeg het noodlot toe… Met nog 1 seconde te gaan voor de eerste tijdscontrole kon hij de 10 zetten die nog geproduceerd moesten worden uiteraard niet meer voltooien. “Ik maakte een inschattingsfout en meende dat de tijd automatisch met 20 minuten verlengd zou worden”, aldus Toys. Hij vergat daarbij dat er dan wel 60 zetten gespeeld moesten zijn en zo was de klok onverbiddelijk voor Toys.

En zo is Cock van Wijk weer koploper af. In een mooie partij wist Ton van der Ploeg wederom een goed resultaat neer te zetten. Cock streefde met 1.33-29 flankspel na met aanvalsintenties. Ton blokkeerde dat vrij snel en Cock werd gedwongen tot een omsingeling. Een poging van Cock de lange vleugel van Ton vast te leggen strandde al vroeg door een onnauwkeurige opbouw van eerstgenoemde. Ton pakte een zeer sterke centrumaanval door op de 22e zet met 22-28xx28 te vervolgen. Daarna zat er geen kansrijke omsingeling meer in voor Cock, mede doordat Ton de stand lange tijd open liet. In tijdnood koos Cock er op de 39e zet maar voor een remisecombinatie te nemen. Hij had ook kunnen gokken met 39.40-34, maar na de enig juiste zet 39...8-12 had hij de partij dan verloren en dat wilde de wedstrijdleider van de UPDB niet riskeren.

Andrew Tjon A Ong en Arne van Mourik gingen op herhaling nadat ze eerder dat weekend met verwisselde kleuren ook al tegenover elkaar hadden gezeten. Net als toen werd ook deze partij remise. Andrew probeerde Arne onder druk te zetten door voortdurend te streven naar een krachtig centrum. Dat lukte aardig en Arne kon zich slechts beperken tot het afslaan van een aanval. Dat deed Arne echter wel dusdanig slim met enkele neutraliserende ruiltjes zodat het evenwicht nooit werd verbroken. Een spannende Ghestem-doorstoot had nog voor spanning kunnen zorgen maar dit aanbod werd door Andrew afgeslagen en nadat Arne een dammetje had onderkend en een sleutelschijf op 24 had verworven was het snel remise. Grappig was het dat Andrew in een 5x5 even een schijf moest offeren terwijl dat de zaterdag ervoor met verwisselde schijven precies andersom was!

Ook Leo van der Laan en Peter Frans Koops behoren tot de grote groep achtervolgers van Harry. In hun vooruit gespeelde duel werden de punten gedeeld. Toch was de partij spannend. Beiden waren al gauw van de theorie afgestapt en gingen op avontuur. Eerst ging Leo licht in de fout maar Peter Frans koos niet voor de sterkste voortzettingen waarna het voordeel omdraaide. Leo wist het echter niet te upgraden naar beslissend voordeel.

Laura Timmerman is terug in de top na haar gevoelige nederlaag in de eerste ronde. Bryan Brank speelde naar eigen zeggen zijn slechtste partij tot op heden en gezien het spelbeeld kan dat wel redelijk kloppen. Bryan kwam slecht uit de opening en op de 9e zet blunderde Bryan positioneel met 33-28. Laura profiteerde optimaal en kwam een schijfje voor. Een paar zetten later leek het nog of Bryan compensatie zou krijgen en eventueel de schijf terug zou kunnen winnen. Laura had echter verder gerekend en besliste het duel niet veel later met een goed getimed offer en tussenloop waarna opgeven voor Bryan het enig overgebleven alternatief was.

“Last but not least” staat ook Wouter van Beek tussen de vierpunters. Zijn partij tegen Kennedy Krishnadath begon uiterst klassiek en leek een Utrecht aanval te gaan worden voor witspeler Wouter. Maar toen Kennedy naar het centrum terug ruilde besloot Wouter te compliceren met 28-22x22. Gevolg was dat Kennedy ook naar het kerkhof moest en zo ontstond een ingewikkelde en abstracte opening met dubbele bezetting van de “graveyard”. Omdat zwart wat last kreeg van de dammetjes, zocht en vond Kennedy een manier om te vereenvoudigen wat een uitgewoede stand met wat initiatief voor wit opleverde. In de volgende opbouwfase ruilde Kennedy naar zijn geliefde rand en zo kreeg Wouter steeds meer greep op het centrum. Doordat zwart iets te hardnekkig verdedigde kon wit alle strategische velden veroveren en won met een doorbraak op de rechtervleugel.

Onderin het deelnemersveld van de hoofdklasse werd er flink gestreden. Met name de partij tussen Jelmer Martens en Frits Stüger was boeiend. Het leek een “Keller” te gaan worden maar dat werd hem niet omdat Jelmer de indruk had dat Frits een Keller had voorbereid. Frits ging ondanks het aanzienlijke ratingverschil voluit voor de twee punten om aansluiting te vinden bij de middenmoot en werd daarvoor beloond. Frits had daarbij wel de medewerking nodig van Jelmer. Jelmer speelde op de 26e zet het onbegrijpelijke 37-31 en zat direct in de problemen. Twee zetten later zag Jelmer het naderende onheil nog niet komen, speelde 49-44 en werd geconfronteerd met een dammetje voor 2 schijven. Frits wist zijn dubbeldekker achter zijn schijven te verstoppen en een “draw was impossible”, aldus Frits.

Over geluk had Evert van de Pol niet te klagen. In een spannende partij liet Evert bewust een KVO toe tegen Willem Bor. Na enig laveren dacht Evert dat Willem de partij wilde vervlakken met een 3 om 3 maar Willem had er een gemene doorbraakcombinatie in gebracht. Helaas had diezelfde Willem niet de rust in huis om zijn mooi gevonden actie te bekronen en haalde hij te vroeg dam. Evert liquideerde de dubbeldekker en de resterende stand bleek voldoende voor een punt.

Ruud Klaarenbeek weet al een tijd niet wat winnen is en Erik Maijenburg heeft de vorm van het PK 2016 ergens op het strand van Thailand laten liggen. Desalniettemin maakten deze twee spelers-uit-vorm er wat van. Dat kon ook niet anders want Erik speelde dezelfde opening als tegen Ton van der Ploeg in ronde 1 maar besloot nu nog iets geforceerder te gaan omsingelen. Dat ging op zich nog niet slecht maar Erik ruilde te laat naar 27 omdat hij dacht dat Ruud er een dam in kon brengen. Die bleek bij goed spel er niet te zijn maar nadat Erik later toch naar 27 ging had Ruud een kansrijke stand om de voorpost te winnen. Ruud koos echter niet het sterkste plan. Hij vertrouwde 39-34 niet maar deze zet had wel gemoeten. Met 40-34 kon Erik zich toch uit de nesten rekenen en begon uiteindelijk een nieuwe opbouwfase die nog wel gevaarlijk was voor Erik maar niet meer dusdanig dat een remise in gevaar was. In een vier om vier werd tot remise overeengekomen. Iets waar Erik achteraf nog even van baalde. Bij analyse deed Ruud niet de beste zetten en had wellicht nog in grote problemen kunnen komen maar dat zou ook wel weer te veel van het goede zijn geweest…

Eerste klasse

Kumar Bihari heeft een eerste aanval op zijn koppositie gedeeltelijk afgeslagen. Spannend was zijn partij tegen Dick de Boer zeker en er had wellicht meer ingezeten voor Dick. De opening ging eerst naar flankspel maar Kumar besloot een hekstelling + een voorpost te nemen. Meestal is dat geen goede combinatie maar Kumar wist de voorpost zelf af te ruilen waarna een spannende hek overbleef. Dit spelbeeld bleef tot de 27e gehandhaafd waarna Dick gelegenheid kreeg de hek te verbreken door middel van een drie om drie. Een nieuwe opbouwfase volgde waarin Kumar beter stond maar de stand klassiek liet lopen. Dat ging Dick weer beter af en uiteindelijk brak hij dan ook door ten koste van 2 schijven. Kumar vocht door en wist uiteindelijk te ontsnappen in een drie om twee stand waarin Dick niet kan voorkomen dat Kumar ergens naar dam doorbreekt maar analyse moet uitwijzen of Dick bij beter spel vanaf zet 56 niet had kunnen winnen.

Door de remise van Kumar kregen de achtervolgers kans om bij te komen. Bert Roest was een van hen die dat lukte en hij sloeg gelijk twee vliegen in één klap want naast het naderen van de koppositie zette hij de winnaar van vorig jaar, Arie Koster, op een grote achterstand. Het lukte Bert omdat hij Arie van meet af aan probeerde een klassieke partij op te dringen. Arie reageerde alert maar nadat Arie op de 11e zet 20-24 speelde zag Bert zijn kans schoon om de lange vleugel van zijn tegenstander in moeilijkheden te brengen waar Arie in het vervolg van de partij ook blijvend hinder van ondervond. Arie zijn korte vleugel liep helemaal leeg waarna het ook niet anders kon dan dat Bert daar dreigde met een doorbraak. De lange vleugel was topzwaar waardoor Arie uiteindelijk gedwongen werd om schijven te offeren om zo een doorbraak te voorkomen. Dat bleek een gevecht tegen de bierkaai want Bert had zodoende genoeg schijven om een overmachtseindspel te bereiken.

Ook Gerard Benning wist aan te sluiten en dat ging ten koste van Ben van der Linden. Er kwam een hekstelling op het bord waaruit Ben zich op de 22e zet wist te bevrijden en hij dreigde meteen met een dammetje. Gerard loste het probleem ogenschijnlijk achteloos op want hij bood een schijfwinst aan. Ben keek er naar en besloot de schijf te innen maar Gerard had een kleine truc achter de hand. Zo stond Ben i.p.v. een schijf voor een schijf achter. Ben probeerde het nog even maar gaf zo’n 20 zetten later op.

De partij tussen Lucien Farzan en Cor van Setten was een partij op het scherpst van de snede. Lang ging het gelijk op maar Lucien liet op de 40e zet een grote afwikkeling toe. De partij leek remise te worden maar Cor besloot zijn opponent een handje te helpen met een blunder op de 44e zet. Daarna was het bekeken en zo staat ook debutant Lucien bij de koplopers, klasse!

De groep op één punt achter is groot. Winnaar van de rondeprijs van ronde 1: Hennie van Lambalgen wist niet te winnen van Jan Ongolesono, winnaar van ronde 2! Beide hebben hun prijs niet voor niets gekregen en lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. De partij ging klassiek en lang gelijk op. Rond de 40e zet had Hennie wellicht wat meer druk kunnen uitoefenen op de korte vleugel van Jan maar of dat genoeg zou zijn geweest is de vraag. Zoals de partij verliep werd het een gelijkwaardige remise.

Hans Verhoeven is terug in de subtop maar had daarbij over het nodige geluk toch niet te klagen. René Nurmohamed speelde aanvankelijk sterk en leek zelfs beide punten te pakken nadat hij met een goede combinatie op dam gekomen was. Hij liet zijn dam echter afpakken en speelde daarna te passief. Hans profiteerde optimaal en René liet zich een overmachtseindspel niet meer bewijzen. Ook broer Nico Verhoeven won en kan weer aanklampen bij de bovenste groep. Op de 3e zet liet Nico met 35-30 al zien dat een saaie remise niet de bedoeling was. Tegenstander Adri Timp reageerde op de enig juiste wijze, 20-25 en beide heren hadden een partij! In het vervolg werd de voorpost die op het bord kwam snel geruild door Adri en de stand klassiek. Hierdoor had Nico zeker opbouwproblemen en ging Adri aan de leiding. Dat spelbeeld veranderde nadat Adri naar het kerkhof ging en even later blunderde door een lichte combinatie met schijfwinst toe te laten voor Nico waarna Adri direct kon opgeven.

In de middenmoot deelde Arie van Nieuwkerk en Cor Vonk de punten. Na een normale opening werden door Cor wat minder sterke zetten gespeeld. Op de 39e zet ruilde Cor waarna Arie met 49-44 sterk de stelling van Cor had vastgezet. Een offer was het enige alternatief. In de volgende fase had Arie door tijdnood helaas geen tijd meer om met zijn plusschijf de winst binnen te halen en liet de partij remise lopen.

Eric Dubelaar en Hans Loots hadden al eerder de punten gedeeld. Hans, op vakantie naar inmiddels zijn vaste stekkie in Thailand, kreeg na verloop van tijd de beste kansen. Dat kwam mede omdat Eric wel wilde aanvallen maar daarvoor niet de beste strategie had gekozen. Hans wist uiteindelijk zonder echt te omsingelen door te breken op de lange vleugel van Eric en kwam op dam. De partij was gewonnen voor Hans maar hij zat met zijn hoofd klaarblijkelijk al in het vliegtuig want meerdere, eenvoudige winstkansen werden om zeep geholpen. Eric was er gelukkig mee en kreeg een punt mee naar Loenen.

De meest verrassende overwinning van de derde ronde was die van Henny Pikker. Harry Vredeveldt is zijn blunder tegen Bert Roest nog niet te boven en werd het slachtoffer. Dat zag er aan het begin niet naar uit omdat Harry een prima stand had opgebouwd maar na een onnodige ruil naar de korte vleugel van Henny kwam Harry opeens onder druk te staan. Vervolgens overschatte Harry zijn stand en vergat dat Henny nog een tempo over had waardoor twee schijven geofferd moesten worden. Harry speelde nog eventjes door maar kon even later niet anders dan zijn verlies accepteren en Henny feliciteren met zijn prachtige overwinning en donkerblauwe notering in toernooibase!

Jaap Langerak en Leo van Raaij speelde een mooie partij waarin Jaap van alles probeerde en Leo de boot afhield. Hierdoor gingen de voorposten eraf en werd de partij uiteindelijk klassiek. Op dat moment waren alle kansen voor Leo. Hij dacht achteraf zijn 49e zet niet goed te hebben ingeschat en i.p.v. 17-21 had Leo 19-23 willen spelen. Beide zetten zijn genadig voor Jaap, want 16-21 had in deze stelling Jaap maar één keuze gegeven en dat is…opgeven! Het verliep voor Jaap gelukkig anders, en de punten werden gedeeld.

De eerste overwinning voor Chris Schippers is ook een feit en zo kent Wim de Jong een slechte start van het PK 2017. De openingszetjes die Chris in petto heeft na 31-27 kwamen niet in de partij omdat het snel gesloten klassiek was. Echter… Wim kreeg een zeer problematische stelling omdat hij een achtergebleven schijf had op 5. Een creatieve uitweg naar het kerkhofveld werd ingezet maar dat kon natuurlijk niet goed gaan. Er moest een schijf aan geloven nadat Wim was vastgelopen en de resterende stelling werd met ijzeren hand naar winst gevoerd door Chris.

Sjef Valk jr. en Ad Vreeswijk zorgde voor een onderhoudende flankspelpartij met kansen voor beide. In het middenspel mist Sjef waarschijnlijk schijf en partij winst maar daarna werd het evenwicht niet meer verbroken, met remise tot gevolg.

De partij tussen Hans Vermeij en Saan Bouw was boeiend en werd gekenmerkt door tijdnood. Aan het begin ging het gelijk op maar na lang nadenken besloot Saan op de 36e zet tot een Ghestem doorstoot die hij nauwkeurig had berekend en dat pakte goed uit in een vastloopvariant op de 44e zet. In tijdnood blunderde Hans op de 52e zet en zo was het snel gedaan door een lichte combinatie.

Tweede klasse

In de tweede klasse is het kaf inmiddels van het koren gescheiden en staan drie spelers stijf bovenaan. Ruud de Koning is een van hen, hij wist met een mooi getimed offer schijfwinst te boeken tegen Adriaan Noorman. Uiteindelijk wist Adriaan toch op dam te komen nadat Ruud een niet al te handige combinatie had genomen. De uiteindelijke vier om twee leek remise maar Adriaan kon het er niet meer uitslepen.

René Runhaar won ietwat gelukkig van Piet van Dijk. Aan het begin nam René een ruil waarna hij trachtte een schijf op 24 te winnen. Dat had wellicht gekund maar niet zoals Runhaar het speelde. René kon de hele tijd de schijf niet aanvallen en toen hij dit wel deed zat er een lichte combinatie achteraan waarna Piet zelfs een schijf voor stond. Hij kon deze schijf wel verdedigen maar deed dit niet op juiste wijze waardoor het weer gelijke stukken werd. Op de 52e zet kon Piet eenvoudig remise maken maar zag het over het hoofd en zo wist René zich te handhaven aan de kop.

Ook Robert De Wolf wist zijn partij te winnen. Na een rustig begin tegen Frits Frijlink was de stelling van Robert nog niet optimaal toen hij een slechte positionele zet deed. Dat werd niet geheel op waarde geschat en vervolgens volgde een lange strijd die uiteindelijk vooral op de klok gevoerd werd. Hierin trok Frits aan het kortste eind.

Anton van Ginkel pakte twee punten ten koste van Ad Beuk. De partij werd min of meer een formaliteit nadat op de 24e zet Ad blunderde door een dam open te zetten waarna Ad gelijk op kon geven.

Andreas Ongers won de partij van Henk Krops. Helaas heeft na afloop Henk Krops te kennen gegeven wegens gezondheidsredenen te moeten stoppen met dammen. We betreuren maar respecteren zijn beslissing. Voor diegenen die nog tegen Henk moeten spelen, geldt dat ze die ronde geen partij hebben en twee wedstrijdpunten krijgen toegekend.


Uitslagen en standen

UITSLAGEN
 ma 06-02-2017   Leo van der Laan (1128)  -  Peter Frans Koops (1129)  1 - 1 Partij
 wo 08-02-2017   Cock van Wijk (1260)  -  Ton van der Ploeg (1003)  1 - 1 Partij
 Andrew Tjon A Ong (1270)  -  Arne van Mourik (1241)  1 - 1 Partij
 Toys Sheoratan (1103)  -  Harry de Waard (1190)  0 - 2 Partij
 Bryan Brank (1050)  -  Laura Timmerman (1135)  0 - 2 Partij
 Wouter van Beek (1246)  -  Kennedy Krishnadath (956)  2 - 0 Partij
 Willem Bor (1019)  -  Evert van de Pol (1085)  1 - 1 Partij
 Ruud Klaarenbeek (1082)  -  Erik Maijenburg (1175)  1 - 1 Partij
 Jelmer Martens (1140)  -  Frits Stuger (933)  0 - 2 Partij

HOOFDKLASSE
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Harry de Waard  MF  1190   H   3 2 1 0 5 8 14
2   Cock van Wijk   1260   H   3 1 2 0 4 11 15
3   Leo van der Laan   1128   H   3 1 2 0 4 9 11
4   Andrew Tjon A Ong  MF  1270   H   3 1 2 0 4 9 10
5   Arne van Mourik   1241   H   3 1 2 0 4 9 10
6   Wouter van Beek   1246   H   3 1 2 0 4 8 10
7   Peter Frans Koops   1129   H   3 1 2 0 4 8 10
8   Laura Timmerman   1135   H   3 2 0 1 4 7 6
9   Toys Sheoratan   1103   H   3 1 1 1 3 11 8
10   Frits Stuger   933   H   3 1 1 1 3 8 4
11   Ton van der Ploeg   1003   H   3 0 3 0 3 7 7
12   Bryan Brank   1050   H   3 0 2 1 2 11 7
13   Ruud Klaarenbeek   1082   H   3 0 2 1 2 9 6
14   Erik Maijenburg   1175   H   3 0 2 1 2 9 5
15   Evert van de Pol   1085   H   3 0 2 1 2 9 5
16   Kennedy Krishnadath   956   H   3 0 2 1 2 9 5
17   Jelmer Martens   1140   H   3 0 1 2 1 10 3
18   Willem Bor   1019   H   3 0 1 2 1 10 2

UITSLAGEN
 do 02-02-2017   Hans Loots (875)  -  Eric Dubelaar (867)  1 - 1 Partij
 wo 08-02-2017   Dick de Boer (928)  -  Kumar Bihari (963)  1 - 1 Partij
 Jan Ongolesono   -  Hennie van Lambalgen (753)  1 - 1 Partij
 Bert Roest (982)  -  Arie Koster (1011)  2 - 0 Partij
 Ben van der Linden (965)  -  Gerard Benning (1006)  0 - 2 Partij
 Lucien Farzan   -  Cor van Setten (996)  2 - 0 Partij
 René Nurmohamed (650)  -  Hans Verhoeven (860)  0 - 2 Partij
 Arie van Nieuwkerk (876)  -  Cor Vonk (796)  1 - 1 Partij
 Nico Verhoeven (928)  -  Adri Timp (956)  2 - 0 Partij
 Henny Pikker (620)  -  Harry Vredeveldt (812)  2 - 0 Partij
 Chris Schippers (784)  -  Wim de Jong (851)  2 - 0 Partij
 Jaap Langerak (892)  -  Leo van Raay (840)  1 - 1 Partij
 Sjef Valk Jr. (907)  -  Ad Vreeswijk (805)  1 - 1 Partij
 Hans Vermeij (752)  -  Saan Bouw (862)  0 - 2 Partij

EERSTE KLASSE
Pl Naam Rating Cat. We Wi Re Ve Pu Wp SB
1   Kumar Bihari   963   1e   3 2 1 0 5 9 14
2   Bert Roest   982   1e   3 2 1 0 5 9 13
3   Gerard Benning   1006   1e   3 2 1 0 5 9 13
4   Lucien Farzan    1e   3 2 1 0 5 8 13
5   Hennie van Lambalgen   753   1e   3 1 2 0 4 12 16
6   Dick de Boer   928   1e   3 1 2 0 4 11 13
7   Jan Ongolesono    1e   3 1 2 0 4 8 10
8   Hans Verhoeven   860   1e   3 2 0 1 4 8 8
9   Nico Verhoeven   928   1e   3 1 2 0 4 6 8
10   Arie van Nieuwkerk   876   1e   3 1 1 1 3 11 9
11   Ben van der Linden   965   1e   3 1 1 1 3 11 9
12   Arie Koster   1011   1e   3 1 1 1 3 11 7
13   Cor van Setten   996   1e   3 1 1 1 3 10 7
14   Hans Loots   875   1e   3 0 3 0 3 9 9
15   Cor Vonk   796   1e   3 0 3 0 3 7 7
16   Eric Dubelaar   867   1e   3 0 3 0 3 6 6
17   Saan Bouw   862   1e   3 1 1 1 3 6 4
18   Chris Schippers   784   1e   3 1 1 1 3 6 4
19   René Nurmohamed   650   1e   3 0 2 1 2 11 7
20   Adri Timp   956   1e   3 0 2 1 2 10 6
21   Ad Vreeswijk   805   1e   3 0 2 1 2 10 5
22   Jaap Langerak   892   1e   3 0 2 1 2 9 5
23   Henny Pikker   620   1e   3 1 0 2 2 9 2
24   Sjef Valk Jr.   907   1e   3 0 2 1 2 8 5
25   Leo van Raay   840   1e   3 0 2 1 2 8 3
26   Wim de Jong   851   1e   3 0 1 2 1 12 4
27   Harry Vredeveldt   812   1e   3 0 1 2 1 10 3
28   Hans Vermeij   752   1e   3 0 1 2 1 8 2

UITSLAGEN
 wo 08-02-2017   Adriaan Noorman (655)  -  Ruud de Koning (706)  0 - 2 Partij
 Frits Frijlink (601)  -  Robert De Wolf (740)  0 - 2 Partij
 Piet van Dijk (734)  -  René Runhaar (780)  0 - 2 Partij
 Anton van Ginkel (648)  -  Ad Beuk   2 - 0 Partij
 Henk Krops (471)  -  Andreas Ongers (453)  0 - 2

TWEEDE KLASSE
Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  We  Wi  Re  Ve  Pt  SB 
1  Ruud de Koning    706  X .. .. 2 .. 2 .. .. 2 .. 3 3 0 0 6 12
 René Runhaar    780  .. X .. .. 2 .. 2 .. .. 2 3 3 0 0 6 10
 Robert De Wolf    740  .. .. X .. .. 2 .. .. 2 2 3 3 0 0 6 6
4  Anton van Ginkel  648  0 .. .. X 1 .. .. 2 .. .. 3 1 1 1 3 5
5  Piet van Dijk    734  .. 0 .. 1 X .. .. 2 .. .. 3 1 1 1 3 5
6  Frits Frijlink    601  0 .. 0 .. .. X 2 .. .. .. 3 1 0 2 2 4
7  Andreas Ongers    453  .. 0 .. .. .. 0 X .. .. 2 3 1 0 2 2 0
8  Ad Beuk   .. .. .. 0 0 .. .. X 1 .. 3 0 1 2 1 1
9  Adriaan Noorman   655  0 .. 0 .. .. .. .. 1 X .. 3 0 1 2 1 1
10  Henk Krops    471  .. 0 0 .. .. .. 0 .. .. X 3 0 0 3 0 0

Loting 4e ronde

Hoofdklasse:
Harry de Waard – Laura Timmerman; Peter Frans Koops – Cock van Wijk (21 februari ADG);
Leo van der Laan – Andrew Tjon a Ong; Arne van Mourik – Wouter van Beek;
Evert van de Pol – Toys Sheoratan; Frits Stuger – Ton van der Ploeg (20 februari DVSB) ;
Erik Maijenburg – Bryan Brank; Kennedy Krishnadath – Ruud Klaarenbeek;
Willem Bor – Jelmer Martens

Eerste klasse:
Kumar Bihari – Gerard Benning; Lucien Farzan – Bert Roest;
Hennie van Lambalgen – Chris Schippers; Nico Verhoeven – Dick de Boer;
Hans Verhoeven – Jan Ongolesono; Leo van Raay – Arie van Nieuwkerk;
Eric Dubelaar – Ben van der Linden; Saan Bouw – Arie Koster; Cor van Setten – Cor Vonk;
Sjef Valk jr. – René Nurmohamed; Adri Timp – Henny Pikker; Ad Vreeswijk – Jaap Langerak;
Wim de Jong – Hans Vermeij; Harry Vredeveldt – Hans Loots

Tweede klasse:
Henk Krops – Ruud de Koning 0-2; René Runhaar – Anton van Ginkel;
Adriaan Noorman – Piet van Dijk; Frits Frijlink – Ad Beuk; Andreas Ongers – Robert De Wolf


Ga naar Toernooibase voor de detailuitslagen