Ondanks dat bij het dammen de opkomst tegenviel was er toch een leuk gezelschap dat fel wilde strijden voor de punten. Een bliksemstart was er voor Kennedy Krishnadath. Naar eigen zeggen was hij op een drie-traps-torpedo gezet door Harry de Waard. Na 3 ronden had Kennedy al 6 punten. De topfavorieten hadden toen al wat punten gemorst. Koos van Amerongen kwam niet langs Kyrylo Ivanov. Deze vriendelijke Oekraïense dammer woont nu tijdelijk in Nederland en beschikt over een FMJD rating van 2150. Dat was wel te zien. Later in het toernooi wist hij op indrukwekkende wijze van Harry de Waard te winnen in een ogenschijnlijk remise eindspel.

Na 6 ronden werd er geluncht bij Café/restaurant Roast. Ook dit jaar waren zij ondanks de coronaperikelen bereid als sponsor te fungeren.

Klaas Bor ging de “rust” in als koploper met een punt meer, gevolgd door Koos van Amerongen en daarachter Cock van Wijk. Kennedy was inmiddels iets teruggezakt naar het middenveld.

Na de lunch werden er nog 4 ronden gedamd. Klaas en Koos bleven maar scoren dus kwam er weinig verandering in de volgorde. Cock van Wijk morste een puntje tegen Erik Maijenburg. Dat hadden er eigenlijk 2 moeten zijn nadat uit een gewaagde opening van Erik de omsingeling van Cock was mislukt. Tijdnood en een beetje mazzel zorgde dat het nog remise werd.

Omdat Klaas maar bleef winnen kwam Koos er niet bij en zo werd Klaas dus de dik verdiende winnaar van Hilversum Denkt. Koos moest genoegen nemen met plek 2 en Cock kon toch nog plek 3 in beslag nemen. Kyrylo Ivanov kwam net naast het podium op plek 4 terecht, maar nog voor Harry de Waard, Auke Zijlstra en Erik Maijenburg.

In de eerste klasse werd Jeffrey Verwoerd winnaar, voor René Runhaar en Lennart Bolks.

Voor het NK sneldammen zijn geplaatst:

Hoofdklasse: Cock van Wijk

Rating 900-1099: Kennedy Krishnadath, Bert Roest

Rating 899 en lager: René Runhaar, Lennart Bolks

Scroll naar boven