Paul de Heus 65+ kampioen

In de laatste ronde had Paul de Heus aan een remise genoeg om de titel te grijpen omdat hij meer weerstandspunten had dan concurrenten Herman van Westerloo en Harry de Waard. Wim Vlooswijk deed zijn sportieve plicht door de nieuwe kampioen stevig partij te geven, maar remise was de uitslag.

De Waard had een makkelijke dag, tegenstander Bert Habets blunderde in de opening en de punten waren snel binnen. Van Westerloo kreeg een goede stand tegen Leo van der Laan, deed het niet helemaal goed en moest nog vechten voor een remise.

De Waard werd zodoende tweede en Van Westerloo derde.

Lucien Farzan viel net buiten het podium. Hij verloor een schijf tegen Bert Roest, maar die gaf die schijf zomaar terug. Met winst zou Roest de nummer vier zijn geworden.

Evert van de Pol had het geluk dat Cor Vonk een 1-om-2 over het hoofd zag. Vonk werd door de nederlaag hardhandig op de laatste plaats gedrukt.

Frits Stüger leek te gaan verliezen van Dick van der Velden, maar een verrassende slagwending bracht hem remise. Voor Stüger een van zijn betere partijen.

Evert Muis was in de winning mood, maar Jan Koerselman brak met een verrassende 3-om-2 door naar dam. Koerselman kwam daarmee op zijn gemiddelde, net als Ben van der Linden. Daar zag het overigens niet naar uit. Van der Linden stond dik verloren tegen Ruud Klaarenbeek, maar dit keer viel het kwartje van vrouwe Fortuna een keer de goede kant op: Klaarenbeek gaf damblind een schijf weg met remise als gevolg. Ook Jaap Langerak zat het een keer mee, Harry Vredeveldt blunderde in het eindspel.

Na de prijsuitreiking voor de nummers 1, 2 en 3 en de beste 75-plusser, Herman van Westerloo, werd de mooiste combinatie op democratische wijze gekozen. Vijf mooie fragmenten waarvan de combinatie die Ben van der Linden uithaalde tegen Farzan de zegen kreeg van de meerderheid.

Volgend jaar wordt het zesde 65+ toernooi gehouden in Loenen van 15 tot en met 19 augustus.

Ben van der Linden – Lucien Farzan

Na 31-27 speelde Farzan 17-22 waarna wit een heel slechte stand overhoudt. Maar Ben berekende een fraaie combinatie, goed voor een remisestand: 26×17 (22×31) 28-22! (12×21*) 32-27! (21×32) 38×36 (18×27) 25-20 (14×34) 33-29 (24×33) 43-39 (34×43) 49×9.

Voor foto’s van de slotdag, klik hier

2 gedachten over “Paul de Heus 65+ kampioen”

  1. Paul je was de sterkste in dit toernooi en gaf menig dammer een damles tijdens deze 8 wedstrijden. Met een +4 score in 8 wedstrijden net als trouwens Harry maar met een beter WP score mag je best trots zijn op dit resultaat. Proficiat Paul.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven