Herman van Westerloo 65+ kampioen

In de achtste ronde heeft Herman zijn titel veilig gesteld door Leo van der Laan te kloppen. Daar ging wel een merkwaardig incidentje aan vooraf: Leo vergat de 21e zet van zijn tegenstander op zijn eigen bord uit te voeren. Daardoor overzag hij enkele zetten later dat zijn tegenstander een winnende combinatie kon uithalen. Het blijft voor sommigen wennen dat de zetten van beide partijen zelf gedaan moeten worden. Niettemin: ook met een remise was Herman kampioen geweest.

Twee punten na Herman finishten Paul de Heus en Harry de Waard. Paul versloeg in een positioneel duel Ruud Klaarenbeek en Harry kwam tegen Evert van de Pol niet verder dan een remise na een opening die veel beloofde. De weerstandspunten van Paul en Harry bleken gelijk, maar Paul had een wat beter SB en werd zo tweede.

Lucien Farzan boekte de grootste ratingwinst: 25 punten. Ook Harry Vredeveldt deed het goed, hij steeg 17 punten

De prijs voor de beste 75-plusser ging ook naar Herman. Helaas was er maar één concurrent voor die competitie: Harry Vredeveldt. Een aantal gegadigden durfden het niet aan om in coronatijden te dammen en zegden af.

Voor de mooiste combinatie waren zes standen ingeleverd. Werkelijk uitgevoerd waren er vier: Harry Vredeveldt haalde dam vanuit een kettingstelling, Jan Koerselman versloeg zijn tegenstander met een coup Springer, Lucien voerde een verborgen coup Philippe uit, maar de mooiste was de lokzet die dezelfde Lucien op het bord kreeg. Zijn tegenstander trapte er in, haalde dam, maar zag Lucien ook op dam komen en die nam de dam met winst af. De prijs was een boek uit de damboekwinkel van Andrew Tjon A Ong.

Voor de eindstand en de partijen: zie Toernooibase

Voor de fotoreportage van Harry de Waard: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven