Harry de Waard 65+ kampioen

Het ene punt voorsprong dat Harry de Waard had bij het ingaan van de laatste ronde was voldoende om de titel te heroveren. Ruud Klaarenbeek nam de tweede plaats over van Cor Westerveld die als derde eindigde.

Harry had een remise tegen Ruud Klaarenbeek genoeg, mits Cor Westerveld niet zou winnen. Cor speelde tegen Paul de Heus een klassieke partij waarin veel onderhuidse spanning was, maar het evenwicht werd niet verbroken. Toen die partij remise gegeven werd, stelde Harry meteen remise voor aan Ruud. Die nam dat aanbod direct aan, winstkansen waren er voor geen van beide in een risicoloze partij.

Ruud en Cor hadden evenveel wedstrijdpunten, ook de weerstandspunten waren gelijk, maar het SB van Ruud was één puntje beter dan dat van Cor. Een mooie toernooiprestatie van Ruud!

Willem Winter won van Herman van Westerloo en klom naar de vijfde plaats, achter Paul de Heus. Herman kampte al snel met een onontwikkelde lange vleugel en toen zijn schijven maar niet de juiste richting op wilden, brak Willem al snel door.

Zesde werd Jaap Langerak. Ook hij speelde een goed toernooi met overwinningen op Leo van der Laan en Bert Roest. In de laatste ronde versloeg hij Cor Vonk. Cor liet zich naar achteren wegdrukken en kon onder die druk niet meer uitkomen.

Bert Roest verloor van Jan Ongolesono. Bert was duidelijk niet in zijn beste doen, Jan hoefde er weinig voor te ondernemen om de volle winst binnen te halen.

Leo van der Laan en Evert van de Pol hadden een Roozenburg die door Evert niet goed behandeld werd. Maar daarna ging zijn omsingeling lopen en rond de 40e zet lijkt hij gewonnen te staan. Een combinatie die hij uitvoerde (in plaats van sluiten met 49-43) bleek echter zelfmoord.

Al na tien zetten maakte Jan Koerselman een fout waardoor Wim Vlooswijk een schijf voorkwam. Daarna was snel afgelopen.

De mooiste partij van deze ronde kwam op naam van Bert Habets en Evert Muis. In een moeilijke Partie Bonnard raakte Evert de weg kwijt en kwam Bert weer op zijn gemiddelde.

Adri Timp en Harry Vredeveldt deelden de punten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Adri leek zo goed als gewonnen te staan toen hij een damcombinatie nam, maar zonder goed door te rekenen wat de vijandelijke schijven gingen doen. Die hadden kleine tegencombinatie in petto die goed was voor de puntendeling.

Na afloop van de zesde ronde werden de uitgevoerde combinaties van deze week getoond en werd er door de deelnemers gestemd welke de mooiste was. De eer viel Jaap Langerak te beurt voor zijn combinatie tegen Bert Roest uit de tweede ronde. Een verrassende dam op bezet veld.

De prijs voor de beste 75-plusser ging naar Harry de Waard die sinds kort 75 jaar oud is.

Voor de partijen en de eindstand: zie Toernooibase.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven