65+ toernooi, 5e ronde

In de voorlaatste ronde wonnen de drie bovenste spelers, Herman van Westerloo haakte af voor een podiumplaats door een nederlaag tegen Harry de Waard. Harry staat nu een punt voor op Ruud Klaarenbeek en Cor Westerveld.

Harry de Waard had een spannende partij tegen Herman van Westerloo. Herman had zijn korte vleugel laten opsluiten, maar op het moment dat hij het kerkhof bezette, nam Harry een thematische valluikslag. Het was meteen uit.

Cor Westerveld versloeg Bert Roest. In een rustige klassieke opening ging opeens de lont in het kruitvat toen Bert een open Ghesthemdoorstoot speelde. Al snel daarna raakte Bert verstrikt in een slagzettenlabyrint. Hij verloor door een 6-om-3 plakker.

Ruud Klaarenbeek speelt een bijzonder sterk toernooi. Met een remise in de laatste ronde heeft hij een podiumplaats verdiend. Nu won hij van Leo van der Laan, weer een blauwe uitslag. Op de 23e zet besloot Leo een voorpost in het centrum te nemen in plaats van de klassieke stand door te spelen. Vanwege het ontbreken van Ruuds kroonschijf leek dat een kansrijker plan. De voorpost was de inleiding tot Leo’s nederlaag, een combinatie versnelde het einde.

Paul de Heus klom naar de vierde plaats door een overwinning op Jaap Langerak. Er kwam een halve hekstelling op het bord die van de 25e tot de 50e zet gehandhaafd bleef, een mooie consequent gespeelde partij. Uiteindelijk bleek het voordeel voor de eigenaar van het hek net iets te groot.

Willem Winter kreeg van Bert Habets in een flankspelpartij de gelegenheid een dam op bezet veld te scoren. Bert had de combinatie op een iets andere, foute, manier gezien. Bert liet zich de rest niet meer bewijzen en gaf het op.

Jan Ongolesono versloeg Harry Vredeveldt die zijn stelling veel te riskant opbouwde. Een damcombinatie was bijna onvermijdelijk.

Ook Jan Koerselman won zijn eerste partij, Adri Timp was zijn slachtoffer. Adri hield het lang vol, maar in een dun standje van wederzijds acht schijven kon Jan een wat verborgen doorbraak nemen.

In een weinig opwindende klassieke partij, althans voor de objectieve toeschouwer, deelden Wim Vlooswijk en Evert van de Pol de punten.

Evert Muis leek op zijn tweede overwinning af te gaan toen hij Ben van der Linden geforceerd een schijf afhandig maakte. Maar hij moest daar met een hangende schijf op 6 voor betalen en dat zorgde alsnog voor een punt voor Nederhorst den Berg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven