65+ toernooi, vierde dag

De strijd om de begeerde titel 65+ kampioen van de UPDB krijgt een spannende ontknoping. Paul de Heus is nog koploper, maar op één punt achterstand volgen regerend kampioen Herman van Westerloo en oud-kampioen Harry de Waard.

De Heus kwam tegen Van Westerloo niet verder dan een licht voordelig eindspel en kroop tegen Bert Habets door het oog van de naald toen Habets veel beter de klassieke stand taxeerde. Een benauwde remise.

Van Westerloo won daarna van Evert van de Pol. De Waard won eerst van de taaie Bert Roest en remiseerde daarna met Lucien Farzan.

Habets is na een matige start opgeklommen naar een vijfde plaats. In de aanval versloeg hij Leo van der Laan.
Ruud Klaarenbeek won met een fraaie slagzet van Dick van der Velden. Waarschijnlijk goed genoeg om de prijs voor de mooiste combinatie in de wacht te slepen.

De rodelantaarndrager was vier ronden lang Evert Muis, maar na een tussensprint van 5 uit 3 staat hij nu 14e. De laatste plaats is overgedaan aan Jaap Langerak die positioneel goede partijen afwisselt met lelijke blunders. Ook Frits Stüger is volledig uit vorm. Ben van der Linden profiteerde ervan en staat weer op zijn gemiddelde.

Voor uitslagen en partijen: zie Toernooibase.

voor foto’s, klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven