65+ toernooi, 3e en 4e ronde

De vier koplopers ontmoetten elkaar in de derde ronde, het leverde twee remises op. Herman van Westerloo, Evert van de Pol en Leo van der Laan wonnen en kwamen op plus 1. Paul de Heus miste een kans tegen Bert Habets en bleef ook op plus 1.

Jaap Langerak hield de gelederen goed gesloten en Ruud Klaarenbeek kreeg geen moment beter spel.

Cor Westerveld kwam in grote problemen tegen Harry de Waard. Het lijkt dat 32.45-40 de veroorzaker daarvan was. Harry kwam een schijf voor, maar Cor had voldoende compensatie voor een puntendeling.

Herman van Westerloo had geen kind aan Harry Vredeveldt die al na 15 zetten in een eenvoudige damzet liep.

Evert van de Pol had ook al niet te klagen over teveel weerstand. Evert Muis is niet in goeden doen en verloor op de 23e zet zomaar een schijf.

Wim Vlooswijk versloeg Ben van der Linden die te ambitieus omging met zijn korte vleugel. Een ijzersterke voorpost van Wim werd de jarige Ben fataal.

Leo van der Laan dreigde even met een zetje van Weiss waarop Jan Koerselman verkeerd reageerde. Dat leidde op den duur tot een doorbraak.

De overige partijen werden remise, al had Paul de Heus het Bert Habets op de 31e zet lastig kunnen maken met 40-35 in plaats van 40-34.

Cor Vonk en Adri Timp scoorden (tegen elkaar) hun eerste punt. Cor had geluk dat Adri in een gewonnen stand in een vier om vier combinatie liep.

De vierde ronde werd voor een aantal spelers een uitputtingsslag. Daardoor kwamen er veel remises op het scorebord. De meest opmerkelijke was die van Paul de Heus die in een totaal verloren stand Leo van der Laan verraste met een remisefinesse.

Jaap Langerak verloor veel te eenvoudig van Harry de Waard, na een afruil kon Harry direct een 1-om-3 nemen.

Herman van Westerloo won weer: in een interessante flankpartij kreeg Evert van de Pol een voorpost die op den duur niet verdedigbaar was. Een kolfje naar de hand van de oude meester.

Evert Muis speelde deze ronde veel beter dan in de twee voorgaande. Willem Winter bereikte lange tijd weinig, maar in het vierde uur ging het dan toch mis met de dappere Muis.

Bert Roest trapte in een Coup Philippe en mocht van geluk spreken dat de compensatie genoeg was om Wim Vlooswijk een remise af te troggelen.

Ruud Klaarenbeek kwam Cor Westerveld in een slecht klassiek standje terecht. Hij speelde 34… 23-29 en dat had hem fataal moeten worden. Cor won een schijf, maar Ruud  sleepte een remise voor de poorten van de hel weg.

Paul de Heus meende tegen Leo van der Laan heel goed te staan en speelde voluit op winst. Dat is tegen Leo een riskante strategie. De bordjes werden rond de 45e zet verhangen en toen speelde Leo een gewonnen eindspel… tot hij op de 70e zet een kleine finesse over het hoofd zag.

Van de overige remises is de blauwe remise van Harry Vredeveldt tegen Bert Habets het vermelden waard. Deze remise was het gevolg van een knappe damcombinatie van Harry. Na de damvangst bleef er een uitgebluste stand over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven