65+, eerste ronde

In de eerste ronde van het vierde 65+ kampioenschap van de UPDB was één verrassing te noteren: de kampioen van 2019, Evert van de Pol, verloor van Ruud Klaarenbeek. Evert nam zijn toevlucht tot een wanhoopsdam, het andere leek allemaal verloren. Het bezit van de lange lijn besliste het dammeneindspel in Ruuds voordeel.
De kampioen  van 2017, Harry de Waard, versloeg de altijd taaie Ton van der Ploeg met een niet al te moeilijk damzet. Ben van der Linden had het Paul de Heus heel moeilijk kunnen maken wanneer hij op de 29e zet 42-37 had gespeeld. Er was dan slechts een smal pad naar remise over gebleven. Nu kwam Ben al snel in onoverkomelijke moeilijkheden. Cor Vonk trapte in een simpele twee om twee naar dam tegen Herman van Westerloo.

De overige partijen werden remise. Jaap Langerak hield de stand tegen de veel sterkere Leo van der Laan knap in evenwicht. Lucien Farzan moest alle zeilen bijzetten om Boudewijn van der Veen op remise te houden. Hans Loost en Jan Koerselman leken al snel met remise tevreden te zijn. De schijven gingen in hoog tempo van het bord.  Wim Vlooswijk en Harry Vredeveldt begonnen hun partij om 1 uur. Op het moment dat Wim een kettingstelling innam, combineerde Harry fraai naar dam. Die werd later met gelijkspel afgenomen maar Harry hield het hoofd koel en maakte mooi remise.

Loting tweede ronde:

Hans Loots – Ruud Klaarenbeek

Paul de Heus- Harry de Waard

Jaap Langerak – Herman van Westerloo

Evert van de Pol – Jan Koerselman

Wim Vlooswijk – Lucien Farzan

Boudewijn van der Veen – Harry Vredeveldt

Ton van der Ploeg – Ben van der Linden

Cor Vonk – Leo van der Laan

1 gedachte over “65+, eerste ronde”

  1. Leo mocht zelfs blij zijn met remise want Jaap Langerak vergat bij een 4 om 4 stand de winst te nemen. Zie tournooibase KNDB.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven