Pirapoleon uit Austerlitz en De Wartburg uit Woudenberg kampioen bij de Pupillen en Welpen

De 100 kinderen maakten er zaterdag in sporthal de Trits te Baarn een mooi spektakel van. Het werd een ware dammarathon! Acht wedstrijden moesten er per schoolteam gespeeld worden en de energie straalde er tot en met de prijsuitreiking vanaf.

Er was grote belangstelling voor de damprestaties van de (groot-)ouders en de scholen in de prachtige entourage van de Trits. Duidelijk werd, dat scholen die – ondanks Corona – nog damlessen hadden gevolgd de beste kansen hadden op de prijzen. Daarbij viel op dat de dammertjes uit Woudenberg zich met vier teams plaatsen voor de landelijke finales.

Het sterke Pirapoleon uit Austerlitz werd met drie punten voorsprong eerste bij de Pupillen met 1 remise en 7 overwinningen; bij de Welpen werd de Wartburg uit Woudenberg eerste, eveneens met 1 remise en 7 winstpartijen en een voorsprong van twee punten op de nummer 2.

Alle scholen kregen een diploma en per team gingen er nog twee damborden mee naar de scholen om te oefenen. Want in 2023 wil iedereen weer getraind deelnemen aan dit prachtige toernooi.

De volgende vier scholen plaatsten zich voor de landelijke finale:

Bij de Pupillen op  21 mei in Loenen aan de Vecht: Pirapoleon, De Wartburg, de Bron uit Soest en De Olijfboom uit Woudenberg.

Bij de Welpen op 14 mei in Baarn: De Wartburg, De Olijfboom, Julianaschool uit Woudenberg en De Driesprong uit Soest.

Verder rest een woord van dank aan Damclub Baarn Soest, die alles tot in de puntjes had verzorgd.

Scroll naar boven