(verslag Paul de Heus)

Na drie jaar werd weer het eerste regiotoernooi gespeeld. Damclub Hilversum organiseerde in de Zoutkeet het 51e Vechtstreektoernooi. De winst ging naar het Diemense DDV dat o.a. Internationaal Grootmeester Kees Thijssen meegenomen had. De Diemenaren wilden niet zoals in 2019 verrast worden door UDG-Vriendenkring.

De Utrechters wisten wel beslag te leggen op de tweede plaats, nipt voor Het Groene Hart. De grootste tegenvaller was wel de laatste plaats van het organiserende Hilversum, niet minder dan vijf punten achter LDV dat vierde werd.

Vooral aan de kopborden scoorde DDV goed: Herman van Westerloo versloeg Fred Wortel in een spannende flankpartij. Kees Thijssen wist met subtiel spel Wim Vlooswijk te verslaan en Rob van Westerloo won met een zetje van Weiss van Jan Ongolesono.

Voor UDG-Vriendenkring won Ester van Muijen verrassend van de Hilversumse kopman Peter van Heun die een offer met achterloop over het hoofd zag. Evert Muis versloeg Ruud de Koning en Sjef Valk boekte een mooie overwinning op Piet van Dijk.

Cor Vonk won voor LDV met een kleine maar verrassende combinatie van Jeffrey Verwoerd en Peter van de Zwaag verraste Jan Kooistra.

Het Groene Hart boekte louter remises, op één na: Arie van de Knaap versloeg in een spannende opsluitingspartij Arie Roos.

Harry de Waard was arbiter en kon het zonder gele of rode kaarten af.

Scroll naar boven