Baarn Open 2021

Twee wereldtoppers aan de leiding

Stichting Hersenfitness organiseert samen met Damclub Baarn Soest een vierdaagse damtoernooi, een evenement waar 38 deelnemers zich voor inschreven.

De organisatie slaagde erin wereldkampioen Alexander Shvartsman en voormalig

vice-wereldkampioen Marc Ndjofang te strikken voor deelname. Dit vierdaagse toernooi ging woensdag van start en duurt nog tot en met zaterdag.

Zoals verwacht wonnen Alexander en Marc ook hun derde ronde en bleven zij op 100% staan; morgen ontmoeten zij elkaar, wellicht dat een van de subtoppers zich dan aan de kop van de ranglijst meldt.

Zo’n subtopper is bijvoorbeeld Stijn Overeem, die in de derde ronde in vlekkeloze stijl Losseni Savané onder de voet leek te lopen, maar na vier uur spelen, de offerende Savané nog naar remise liet glippen.

Jan van der Veen was ontevreden over zijn spel tegen Shvartsman, die Jan in een verwurging nam waardoor hij vroegtijdig op moest geven. Ook Cor Westerveld probeerde Ndjofang van het lijf te houden, offerde naar dam, maar kwam materiaal tekort om een puntje binnen te halen.

De twee overige UPDB’ers Michiel Luiten en Frits Stüger speelden remise in de derde ronde, waarbij Frits vriend en vijand verraste door een prachtig dubbeloffer te plaatsen in een vrijwel hopeloze stand. Frits had goed gezien: meer dan remise zat er voor de sterke Radjinder Jharap niet in: een blauwe notering voor Stüger! Michiel Luiten meende de volle winst in handen te hebben, maar liep in een eenvoudig zetje en moest alle zeilen bijzetten om remise te halen.

Drie van de vier dames doen het goed in dit sterke gezelschap: Jacqueline Schouten en Petra Duskova staan met vier uit drie in de subtop en Barba Graas staat op drie uit drie in de middenmoot.

Petra Duskova miste opmerkelijk genoeg de winst tegen Luuk Terweijden, de verrassing van het onlangs gehouden Heerhugowaard toernooi; Shvartsman liet in de analyse nog aan haar zien, hoe zij de verdiende winst misliep. Jeanet Stel uit Diever staat wat lager op de ranglijst.

Zaterdag 31 juli is de slotronde

Scroll naar boven