Utrechtse Provinciale Dambond

Harry Vredeveldt, voorzitter UPDB,                                                                                        [email protected]

 

Betreft : Provinciale competitie

Woudenberg, 20 juni 2020.

Aan de besturen van de Utrechtse damclubs,

“We leven in bijzondere tijden”, een uitspraak die we regelmatig voorbij hebben zien komen. Verschillende damclubs hebben gelukkig een mogelijkheid gevonden om het onderlinge contact met elkaar te houden.

Het bestuur van de UPDB heeft ook de protocollen bekeken die zijn ontwikkeld voor de denksporten, tips van diverse clubs gebruikt en die uitgewerkt voor ons 65+ toernooi, dat van 17 tot 21 augustus in Loenen zal worden gehouden.

Dit protocol lijkt ons goed toepasbaar voor de provinciale competitie, waarmee we weer in september willen beginnen. In het protocol wordt rekening gehouden met de looproute, anderhalve meter afstand, duidelijke richtlijn voor consumpties (ook afrekenen), het gebruik van plexiglas–scherm, handen wassen en reinigen van de materialen na afloop én de richtlijn, dat we met verdachte lichamelijke klachten niet spelen (de eigen verantwoordelijkheid van de spelers).

Sinds vorig jaar spelen we met viertallen, wat ook meer mogelijkheden biedt om coronaproof de wedstrijden te laten plaatsvinden. Gezien de anderhalve meter afstand, zou het bij sommige clubs qua ruimte wellicht problemen kunnen geven. Op voorhand horen wij dit graag, als dit uw club betreft. Mogelijk dat wij elders naar zaalruimte moeten zoeken; het bestuur denkt hierin graag met u mee.

Het lijkt vooralsnog ook wat lastiger om met twee teams tegelijk thuis te spelen, mede omdat de overige leden ook graag op de clubavond willen komen.

Wij zouden graag zo spoedig mogelijk van uw club vernemen, als er onoverkomelijke problemen voor uw club zijn. Zijn die er niet, dan nodigen wij u uit vóór 1 augustus a.s. de teams voor de diverse klassen in competitie op te geven bij Cock van Wijk, emailadres: [email protected]

Met vriendelijke groet,

Namens het UPDB bestuur,

 

Harry Vredeveldt,

voorzitter

Scroll naar boven