JEUGDNIEUWS
Vrijdag 18 maart 2016 - Schooldammen
De Werkschuit 1 Basisschool DAMKAMPIOEN 2016
JO SPANJERBOKAAL wordt gewonnen door Regenboog 1


WIJK BIJ DUURSTEDE - De basisscholen schreven in met 18 teams en dat is ongeveer met reservespelers 75 deelnemers/sters. De hoofdscheidsrechter was Dhr. Teus de Mik. Hij is ook bestuurslid van de provinciale dambond. De overige scheidsrechters waren Bram Boer, Evert van Grondelle en Cor van Setten.

Lees verder...Zaterdag 6 februari 2015
Schooldamkampioenschap UPDB groot succes
IJSSELSTEIN - Afgelopen zaterdag heeft het Provinciaal Schooldamkampioenschap UPDB plaats gevonden in IJsselstein, voor de basisschool groepen 5 t/m 8. De organisatie was in handen van de jeugdleiders van damclub Zenderstad. Over de uitslagen en standenlijsten wordt hierover spoedig bericht, maar de foto's van deze sfeervolle zaterdag spreken voor zich. Bekijk alvast de foto's van jeugdcoördinator UPDB, Ton van der Ploeg.Woensdag 21 januari 2015
Persoonlijk kampioenschap jeugd van Utrecht 2015

Aan de secretarissen en jeugdleiders van verenigingen aangesloten bij de UPDB

BAARN - Zaterdag 31 januari is het persoonlijk kampioenschap voor de jeugd van de UPDB. Dit wordt gehouden in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 3741AH Baarn. Aanvang van dit toernooi is 10.00 uur.

Lees verder...Woensdag 21 januari 2015
Provinciaal Schooldam kampioenschap van Utrecht
BAARN - Gespeeld word met twee verschillende leeftijdsgroepen bij het schooldammen. Deze groepen noemen wij categorieën. In de categorie welpen zitten de kinderen tot en met groep 6. Zij spelen op zaterdag 14 Februari 2015 aanvang 10.00uur. In het Rode Kruisgebouw Burgemeester Penstraat 6 3741AH in Baarn.

Lees verder...Zondag 18 januari 2015
Montini school succesvol tijdens
36e schooldamtoernooi Soest/Baarn


BAARN - Met een deelnemersaantal van 128 leerlingen verdeeld over 18 teams is het schooldamtoernooi wederom een groot succes geworden.

In 2 categorieën, groep 5/6 en groep 7/8 streden de viertallen van diverse scholen om de eer wie zich het beste schoolteam mag noemen en plaatste van beide categorieën de beste 3 teams zich voor het provinciaal kampioenschap, die 14 en 28 februari verspeeld zullen worden in Utrecht.

Lees verder...Zaterdag 3 augustus2013 - EK Jeugddammen
EK jeugd: Alex Ketelaars in middenmoot
Foto: Marco Ketelaars
Na 5 speelrondes staat Alex Ketelaars uit Soest op de 16e plaats bij het EK Aspiranten in Bielawa, Polen. De huidig Nederlands Kampioen, lid van damclub DVSB, is nog niet op gang gekomen ondanks een overwinning in de 1e ronde op de pool Wiktor Nesterak.

Lees verder...Zaterdag 13 juli 2013 - Nederlands Kampioenschap Aspiranten
Alex Ketelaars Nederlands kampioen aspiranten
HUISSEN - Alex Ketelaars is vandaag in Huissen kampioen aspiranten van Nederland geworden! Ongelofelijk, bij het ingaan van de laatste ronde stond hij tweede, wat op zich al een prachtige prestatie was.

Lees verder...Zaterdag 8 juni 2013 - Finale Schooldammen
Josefschool uit Huissen kampioen bij de Welpen
Austerlitz – Onder grote belangstelling vond de finale van de Welpen plaats; veel ouders en begeleiders waren met de rond 80 schooldammers meegereisd en de temperatuur liep daarom al snel op in de sportzaal van het Trefpunt in Austerlitz.

Lees verder...Maandag 3 juni 2013 - Schooldammen
Finale schooldammen voor welpen op 8 juni in Austerlitz
Austerlitz – Op zaterdag 8 juni organiseert de 100-jarige Utrechtse Provinciale Dam Bond de finale van het schooldammen voor welpen. Dat is de leeftijd van de groepen 5 en 6 van het lager onderwijs. De wedstrijden vinden plaats in het Dorpshuis ‘t Trefpunt te Austerlitz, Schooldwarsweg 19, 3711 BM.

Lees verder...Zaterdag 18 mei 2013 - Schooldammen
Verslag ½ finale schooldamfinale in Austerlitz
In Austerlitz werd door 14 schoolteams gestreden voor drie plaatsen in de finale, die op 8 juni in Purmerend zal worden gehouden.

Lees verder...Donderdag 25 april 2013 - Jeugdcompetitie
Tom Verloop jeugd damkampioen bij DAWO
Op de slotdag van de damcompetitie voor de jeugd bij DAWO werden de bekers uitgereikt. Op de 1e plaats geëindigd en kampioen werd: Tom Verloop met 18 wedstrijden en 33 punten.

Lees verder..Vrijdag 15 februari 2013 - Hilversum Denkt
Jeugdspektakel tijdens “Hilversum denkt”
13 april is het weer zover, dan wordt voor de 11e keer “Hilversum denkt” gehouden. Ook nu weer in winkelcentrum Hilvertshof, in het centrum van Hilversum.

Lees verder...Zaterdag 23 maart 2013 - Schooldammen
De Wartburgschool plaatst zich voor de halve finale Schooldammen
Afgelopen zaterdag vertrokken er 5 leerlingen van de Wartburgschool en van de Julianaschool met begeleiding, ouders en supporters naar Baarn voor het provinciale Schooldamtoernooi. 13 scholen uit de provincie bonden de strijd aan om zo hoog mogelijk te eindigen en zich te plaatsen voor de halve finale in Nederland.

Lees verder...Zaterdag 23 maart 2013 - Schooldammen
Woudenbergs schooldamtoernooi was weer groot succes
Afgelopen woensdag 20 maart waren er 5 Woudenbergse scholen aanwezig om te strijden voor titel” Kampioen van Woudenberg” 50 jongens en meisjes van groep 7 en 8 bonden de strijd met elkaar aan, om de beste school van Woudenberg te worden.

Lees verder...Zaterdag 23 maart 2013
Uitslag schooldammen groep 5/6
Op zaterdag 23 maart is het schooldammen gehouden, in Bunschoten voor de groep 5/6. Winnaar werd de Joost van de Vondel uit Amersfoort met 9 punten uit 5 wedstrijden. Tweede was De Pijler uit IJsselstein met 8 punten, derde de Driesprong uit Soest met 6 punten.

Lees verder...Vrijdag 15 februari 2013
Jeugdspektakel tijdens “Hilversum denkt”
13 april is het weer zover, dan wordt voor de 11e keer “Hilversum denkt” gehouden. Ook nu weer in winkelcentrum Hilvertshof, in het centrum van Hilversum.

Lees verder en doe mee...Zaterdag 5 januari 2013
Geslaagd jeugdtoernooi in Zenderstad
Afgelopen donderdag hield de jeugdafdeling van DC Zenderstad hun jaarlijkse landelijke jeugd toernooi. Dat de IJsselsteiners een reputatie hebben voor het organiseren van jeugdwedstrijden is een gegeven maar dat de deelnemers van zover komen hadden de jeugdleiders ook niet verwacht.

Lees verder...Maandag 10 december2012
Nieuwjaarstoernooi 2013
Damclub Zenderstad, IJsselstein gaat het damjaar 2013 weer goed beginnen en organiseert op woensdag 3 januari a.s. voor het 14e achtereenvolgende jaar een groot open jeugdtoernooi voor clubdammers en schooldammers. Deelname is mogelijk van 6 – 18 jaar . Met deelnemers van jonge beginners tot en met enkele provinciale kampioenen is er voor iedereen een aantal leuke tegenstanders.

Het toernooi gaat over 10 ronden met een indeling per ronde volgens het Zwitsers systeem. Elke ronde duurt 20 minuten.

Lees verder en doe mee...Vrijdag 20 april 2012
Damjeugd Bunschoten behaalt diploma
Vrijdag 20 April 2012 werden er Damdiploma’s uitgereikt aan de jeugdige spelers van Damclub Boboli Bunschoten. Het resultaat is zeer goed te noemen dus een pluim voor de jeugdleiders van de club onder aanvoering van Bertus de Harder die zich elke week inzetten om de damsport in Bunschoten te promoten.

Lees verder...Woensdag 18 april 2012
Koos van Amerongen plaats zich voor NK Junioren
In het paasweekend werd in diverse plaatsen gestreden voor finaleplaatsen van het NK Junioren. In Heerlen waren Rutger Oskam, Laura Timmerman en Koos van Amerongen onderdeel van een poule van 8, waarvan er 2 zich voor de finale plaatsten. Uiteindelijk werd Koos (na barrage) groepswinnaar, terwijl Laura en Rutger teleurstelden.

Lees verder...Maandag 16 april 2012
Jeugddamdag 14 april in Harderwijk
De jeugddamdag in Harderwijk is uitgelopen op een tegenvaller voor de organisatie.
Met veel moeite waren 26 teams aangemeld en ingedeeld, maar op vrijdag 13 april !! kreeg de organisatie 4 afmeldingen, zodat er 4 welpenteams, 11 pupillenteams,
3 aspirantenteams en 5 juniorenteams overbleven.

Lees verder...Zaterdag 10 maart 2012
Koos van Amerongen prolongeert titel bij de junioren
BAARN/BUNSCHOTEN - Op 11 maart werd gestreden om de juniorentitel van de UPDB. Daar hadden zich 3 junioren en een aspirant voor aangemeld, namelijk Koos van Amerongen, Rutger Oskam. Laura Timmerman en Alex Ketelaars.

Lees verder...Vrijdag 23 december 2011
Verslag schooldamkampioenschap in Hilversum
HILVERSUM - Op woensdagmiddag 14 december werd voor het eerst het schooldamkampioenschap van Hilversum gespeeld. Het klaslokaal van meester Woudstra was geheel gevuld met dammertjes en hun ouders/begeleiders.

Lees verder...Zaterdag 10 december 2011
Dammmen in Hilversum
HILVERSUM - Als afsluiting van de vrijdagmiddag damlessen was er vanmiddag een leuke damsimultaan seance in de Lelyschool in Hilversum. Ook voor de schoolschaaklessen was het vandaag de laatste schaakles van het jaar. Aan de schaaksimultaan deden 17 leerlingen mee en aan de damsimultaan maar liefst 24 damliefhebbers.

Lees verder...Zondag 20 november 2011
Schooldammen in Hilversum
HILVERSUM - Het was mooi weer vrijdagmiddag en de kinderen hadden er zin in: de tweede damles van meester Andrew en meester Teus op de Lelyschool in Hilversum Noord. Allebei namen ze een groep voor hun rekening, tezamen 21 leerlingen, die als het even meezit, straks op 14 december met het schooldamkampioenschap van Hilversum mee gaan doen.

Lees verder...Dinsdag 31 mei 2011
Schooldammen in Hilversum
HILVERSUM - Het was mooi weer vrijdagmiddag en de kinderen hadden er zin in: de tweede damles van meester Andrew en meester Teus op de Lelyschool in Hilversum Noord. Allebei namen ze een groep voor hun rekening, tezamen 21 leerlingen, die als het even meezit, straks op 14 december met het schooldamkampioenschap van Hilversum mee gaan doen.

Lees verder...Dinsdag 31 mei 2011
Geslaagde damcursus in Hilversum
HILVERSUM - In de maanden februari tot en met mei organiseerde de UPDB een damopleiding op de Van Hasseltschool in Hilversum. Trainer Andrew Tjon A Ong gaf daar aan een groep van 18 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 les uit de Jannes van der Wal map, die opleidt tot het eerste damdiploma.

Lees verder...Zaterdag 14 mei 2011
NK sneldammen voor jeugdteams in IJsselstein
IJSSELSTEIN - Op zaterdag 25 juni 2011 vindt het NK sneldammen voor jeugdteams plaats. Dit toernooi zal worden gehouden in:

De Oase | Benschopperweg 342 | 3401 BZ IJsselstein | Tel.: 030 686 80 30.

Het NK sneldammen voor jeugdteams wordt georganiseerd door de jubilerende damvereniging DC Zenderstad. Dit NK zal traditiegetrouw om 10:45 uur aanvangen en tot ongeveer 16:30 uur duren

Lees verder...Zaterdag 16 april 2011
Jeugddamdag in Harderwijk
HARDERWIJK - Op 16 april werd de jaarlijkse jeugddamdag weer gehouden en opnieuw in de Royale behuizing van het Slingerbos, de RSG van Harderwijk.

Lees verder...Zaterdag 26 maart 2011
Sneldamkampioenschappen Utrechtse jeugd

BAARN - De jaarlijkse sneldamkampioenschappen van Utrecht werden dit jaar gehouden in Baarn. Met een totaal van drie en twintig deelnemers werd om één uur gestart met de wedstrijden. Gespeeld werd in drie groepen.

Lees verder...Zaterdag 12 maart 2011
Zinderend slot van spannend toernooi

IJSSELSTEIN - Bij de halve finale van het Nederlands kampioenschap in IJsselstein plaatsten Martijn de Leeuw (1e) en Harmjan Lammers (2e) zich voor de finale voor het NK Junioren, dat in de mei-vakantie in Westerhaar wordt gespeeld.

Lees verder...Zaterdag 12 maart 2011
CBS de Flambouw winnaar scholendamtoernooi

LOENEN AAN DE VECHT - Afgelopen woensdagmiddag was het weer volop spanning in de aula van de Ludgerusschool. 12 teams van 3 scholen streden op de damborden om de eer van de school hoog te houden.

Lees verder...Maandag 7 maart 2011
Feest in IJsselstein
IJSSELSTEIN - Waar in de straten van IJsselstein uitbundig carnaval gevierd werd, was het binnen in de damzaal muisstil. 23 fanatieke dammers, junioren en pupillen dienden zich zaterdag uiterst te concentreren: er stonden kaarten voor de finale van het Nederlands kampioenschap op het spel.

Lees verder...Zondag 6 maart 2011
IJsselstein is er klaar voor!
IJSSELSTEIN - Aanstaande zaterdag is het zo ver: de halve finales van het Nederlands kampioenschap jeugd gaan van start. Een van de speelsteden is IJsselstein. Nederlands’ beste junioren en pupillen zullen daar strijden voor startplaatsen voor de finale. Het toernooi, georganiseerd door damclub Zenderstad, belooft een heus spektakel te worden.

Lees verder...Zaterdag 5 maart 2011
Julianaschool winnaar schooldammen
WOUDENBERG - De Julianaschool is afgelopen woensdag winnaar geworden van het Woudenbergse schooldammen. 4 scholen waren in de strijd om het kampioenschap t.w. De Julianaschool, de Rehobothschool, de Wartburg en de Willem van Oranjeschool.

Lees verder...Zaterdag 12 februari 2011
Persoonlijk kampioenschap pupillen en welpen

Foto Marco Ketelaars
Op zaterdag 12 februari 2011 werd in Bunschoten het persoonlijk kampioenschap van de UPDB voor pupillen en welpen verspeeld. Er deden 8 pupillen en 10 welpen aan mee die in een groep Zwitsers speelden.

Lees verder...Zaterdag 6 november 2010
Open kampioenschap Pupillen en Welpen

Foto Marco Ketelaars
Traditioneel organiseert damvereniging DVSB in januari het schooldamtoernooi van Soest en Baarn. Zo ook dit jaar, voor de 31e achtereenvolgende keer.
In het Van der Griftcollege, op de grens tussen Soest en Baarn, verschenen 105 jonge dammers achter de borden: 13 teams uit groep 5-6 en acht teams uit groep 7-8, van elf verschillende scholen.

Lees verder...Zaterdag 6 november 2010
Open kampioenschap Pupillen en Welpen
Vorige week zaterdag 6 november waren er de Open kampioenschappen Pupillen en Welpen in het wijkcentrum Het Klokhuis te Amersfoort.
Er is volgens het Zwitsers systeem gespeeld, pupillen en welpen door elkaar heen. Het was allemaal heel prettig verlopen. Dammen in en lichte en prettige speelzaal. Iedereen zat naar hartelust te dammen.

Lees verder...
Woensdag 7 juli 2010

Liefst 3 Jeugdspelers van Zenderstad naar de Finales NK

Voor het eerst sinds lang is Utrecht breed vertegenwoordigd in de NK finales door 3 spelers van Zenderstad. Tot voor kort moest de UPDB het alleen hebben van goede prestaties in de pupillen en welpenklassen. Vorig jaar een voorzichtige doorbraak met 2 aspiranten , Koos van Amerongen en Laura Timmerman van DC Zenderstad. Beiden behaalden een uitstekende 2e plaats in een sterk deelnemersveld.

Lees verder...

Woensdag 7 juli 2010

Sneldamteam Zenderstad behaalt brons op het NK jeugdteams

Op zaterdag 26 juni stond de laatste jeugdwedstrijd voor de grote vakantie op het programma. Het sneldamkampioenschap NK voor gemengde jeugdteams. Zenderstad heeft wel een grote jeugdafdeling maar net te weinig aspiranten om meerdere teams af te vaardigen. Het team werd gevormd door junior Koos van Amerongen, aspirant Rutger Oskam en 2 pupillen Frank Scholman en Yoeri van Leeuwen.

Lees verder...

Maandag 19 april 2010

Jeugddamdag in Harderwijk

17 april was er weer de traditionele jeugddamdag in RSG Slingerbos te Harderwijk. Uit alle delen van Nederland was de jeugd present voor de onderlinge krachtmeting. Utrecht was nu, misschien wel voor het eerst, met een juniorenviertal vertegenwoordigd. De Welpen daarentegen lieten verstek gaan.

Lees verder...

Vrijdag 9 april 2010

Utrechtse Pupillen met 3 man naar de NK finales

De halve finalewedstrijden voor pupillen zijn in 4 plaatsen in Nederland gespeeld. De UPDB mocht 6 pupillen afvaardigen om een poging te doen de finaleweek te bereiken. Er is hard geknokt en uiteindelijk zijn er 3 in geslaagd de finale ook te bereiken.

Lees verder...

Zaterdag 20 maart 2010

De Gondelier uit Amersfoort oppermachtig bij het
schooldammen in Linschoten

Zaterdag 20 maart werd het provinciaal kampioenschap schooldammen voor Welpen gehouden. Dat zijn de groepen tot en met 6 van het basisonderwijs De Gondelier uit Amersfoort scoorde liefst 4 punten meer dan de nummer twee, De Opstap II uit IJsselstein.

Lees verder...

Zaterdag 13 februari 2010

Sneldammen jeugd op 13 februari 2010

Zaterdagmiddag 13 januari kwamen de Aspiranten, Pupillen en Welpen naar Den Hommel in Utrecht voor hun kampioenschap sneldammen. Het werd zoals gewoonlijk een gezellig geheel met veel ouders en begeleiders als supporters.

Lees verder...

Zaterdag 30 januari 2010

Voor de 30e keer het schooldamtoernooi Soest/Baarn

Circa 120 kinderen van de lagere scholen uit Soest en Baarn plus begeleiders verzamelden zich zaterdagochtend op het Griftlandcollege. Daar organiseerde damvereniging DVSB voor de 30e keer het Schooldamtoernooi, zoals gebruikelijk voor teams van 5 dammers. In de poule voor groep 5 en 6 streden 10 teams tegen elkaar, in de poule voor groep 7 en 8 namen 13 teams het tegen elkaar op.

Lees verder...

Zaterdag 16 januari 2010

Uitslagen van het pupillen- en welpenkampioenschap,
op 16 januari gehouden in Bunschoten

Het was weer een fijne happening, daar in Bunschoten. 32 enthousiaste dammers die streden voor wat zij waard waren. Bij de pupillen was Soestenaar Alex Ketelaars ongenaakbaar.

Lees verder...